Hayvanlara Şiddet İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Hayvanlara Şiddet İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

İnsanların en acizi kendinden güçsüz olan kimseye yani hayvanlara eziyet  çektirendir . Empati kurma becerisinden yoksun , merhamet duygusundan yoksun kimi kendini bilmez kimseler zavallı hayvanlara öyle işkenceler etmektedir ki bunları gördüğümüz zaman kanımız donar kalır . Oysa  o hayvandır , o candır . Onun ihtiyaç duyduğu şey insanların ona sevgi ile yaklaşması , onu da hayatlarına almasıdır. Yediğimiz sıcak yemekten bir kap da onlara versek,  maddi durumumuz iyiyse onlara mamalar alıp onları sevsek ne güzel bir dünya olur öyle değil mi?  

Hayvanlara şiddet eden insanının ne dini vardır , ne imanı vardır, ne insanlığı vardır. Hayvanlara şiddet zalimliğin ,  düşmanlığın , acımasızlığın göstergesidir . Bunun için nerede bir hayvana eziyet eden  insan görünümlü bir şeyi görürsek o şeylere gereken cezaların verilmesi için , gerekli kurumlara hiç beklemeden şikayet etmeliyiz .  Hayvanların yuvasını bozmamalıyız . Onları yavrularından ayırmamalıyız . Onlara sokaklara bırakarak aç olarak ölmesine asla ve asla müsaade etmemeliyiz . Onlara yapılan  her türlü kötülüğe dur demeliyiz. Dinimizde de hayvanlara eziyet edenin günaha girdiği şu sözler ile belirtilmektedir :
* ‘’ Merhamet edenlere Allah da merhamet eder. Siz yerdekilere merhamet ediniz ki göktekiler de size merhamet etsin.”
Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa da şu sözü söylemiştir :
 ‘’ Kim gereksiz yere bir serçe kuşunu öldürürse, o hayvan kıyamet gününde:
– Ya Rabbi, falanca beni faydalanmak için değil de keyfi için öldürdü , diye Allah’a şikayet edecektir.” demiştir. Onlarınki de candır.

Hayvanlara kıymayalım , onların canını yakmayalım . Unutmayalım ki merhamet etmeyene merhamet edilmez . Vicdanlı bir insan olalım , hayvanlara sahip çıkalım ve bu dünyada yaşamanın onların da en doğal hakkı olduğunu bilelim .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme