Yardımlaşma İle İlgili Bir Anınızı Yazınız .


Yardımlaşma İle İlgili Bir Anınızı Yazınız .

17 Ağustos sıcağıydı . Henüz akşam olmuş  ve  yemeğimizi yedikten sonra uykuya dalmıştım . Annemi , babamı ve kardeşlerimi rüyamda görüyordum . Koşuyor, oynuyor , kırlara gidiyordum . Bir anda  uyandığımda  kendimi enkazın altında bulmuştum .  Çok korktuğum için ağlamaya ve bağırmaya başlamıştım . Anne, baba , abla diye ağlıyordum . İmdat çığlıkları atıyordum . Büyük bir deprem olmuştu . Bulunduğum yer daracık bi yerdi ve ben nefes alıyordum . Biraz sonra  beni amcalar, abiler kurtarmıştı .

Annem , babam ve ablam da kurtulmuştu . Biz  de hemen yardıma ihtiyacı olan diğer insanları enkazdan kurtarmak için seferber olduk . Arama kurtarma ekibi , orada bulunan binlerce insan  enkaz altındakileri  çıkarmaya çalışıyordu . O gün İstanbul'da mahşer kalabalığı vardı . Kimi  insanlar yakınlarını kaybettiği için korkuyor,  kimi insanlar da  hala yakınlarını bulamadığı için çaresizce bekliyorlardı . O kalabalığın arasında küçük bir bebek sesi duymuştum . Öyle bir ağlıyordu ki yavrucak ne kadar canı yandı , ne kadar korkmuştu bilemiyorum . Hemen orada abilerimin , amcalarımın yanına koştum ve buradan bir ses geldi diyerek sesin geldiği yöne onları götürdüm .  Aradan beş , on dakika sonra minik kız çocuğu enkaz altından çıkarılmıştı . Burnu kanamıştı ve onun dışında bir şey olmamıştı .

O kadar mutlu olmuştum ki onun sesini duyup abilere dediğim için . O gün ettiğim bu yardımlaşma ve dayanışmayı unutmuyorum. İnsan hayatı kurtarmak çok güzel bir duyguydu.

1 yorum:

  1. Ramazan bayramından 10 gün kadar önceydi, Annemi radyoterapiye götürdüm, hastane bahçesinde bir abiyle tanıştım, epey bir sohbet ettik sıramız gelene kadar, ben annemin hastalığını o kendi hastalığını anlattık, kendisi mide kanseriymiş ve o da kemoterapi için gelmişti, biz radyoterapi, abi kemoterapi için ordaydık, çok bilgili bir abiydi, kültürlüydü, çok samimiydi. Sohbet sırasında hastalığın çok masraflı olduğunu söyledim, kredi çektiğimden bahsettim, oda evet çok masraflı ilaçlar falan çok pahalı dedi baya konuştuk yarım saatte, emekliymiş oda, sonra yanından ayrıldım annemin randevusu gelmişti, annem radyoterapi olurken yanıma benim gibi 30 yaşlarında o bahçedeki abinin yeğeni geldi, olmaz desem de zorla zarf verdi, utanarak aldım. Hiç aklıma telefon istemek gelmedi. sonra abiyi sosyal medyada araştırdım ama bulamadım, yener nihat Altuğ abi bu yoruma denk gelir misin, kullanıyor musun internet bilmiyorum ama o günü ve seni asla unutmayacağım, çok istedim tekrar denk gelmeyi hastanede ama gelemedik, hastane de hasta gizliliği deyip vermedi iletişim bilgisi :( ben o abinin yardımıyla son kuruşuna kadar anneme harcadım, hastaneye borcumuzun büyük kısmını kapattım. inşallah yine denk gelirim ve teşekkür etme fırsatı bulurum, ama denk gelemezsek duam kendisiyle olacak yaşadığım sürece.

    YanıtlaSil

Deneme