Korkarak Yaşıyorsan Yalnızca Hayatı Seyredersin Sözü İle İlgili Kompozisyon


Korkarak Yaşıyorsan Yalnızca Hayatı Seyredersin Sözü İle İlgili Kompozisyon

Hayat durmadan akıp gidiyor , zaman akıp gidiyor . Giden zaman bir daha gelmeyecek . Bu hayatta her zaman bir işle meşgul olmak gerekir . Kişi hayatı korkarak yaşamaya devam ederse ,  gelecekte ne olacağının derdini kendi kafasında kurgularsa hayat akıp gider ve o kişi sadece hayatı seyretmiş olur . Yani gelecekte  başarısız olacağım , bu işi yapamayacağım şeklinde hareket ederse  ve hep boş durursa o kişi haklı çıkar ve gerçekten de hayatı boş boş seyretmiş olur .

İnsan yeri geldiği zaman hayatta yaşanan olaylar karşısında risk almasını bilmelidir . Hayattan korkmamalıdır .  Başaramayacağım , yapamayacağım düşüncesi  ile yaşamamalıdır. Başaramayabilirim de fakat yine de denemeye  değer demeli ve durmadan çalışmalı , ilerleme kaydetmelidir . Öğrenilmiş çaresizlik içinde hareket etmemelidir insan .  Hayata dışarıdan , yüzeysel bakmalıyız . Hayatın içine girmeliyiz . Zorlukların üstesinden gelmek için mücadeleci bir ruha sahip olmalıyız .  Cesaretimizi asla kaybetmemeliyiz .  Örneğin; bir işimizi kaybedebiliriz , büyük hayal kırıklığı yaşayabiliriz .

Önemli olan düştüğümüz yerden yeniden ayağa kalkmasını bilmek ve  kendimize daha yeni işler aramak ve işe sıfırdan başlamaktır . Üretmek, alın teri dökmek, umutla hayata bağlanma bizi hayatın içine sokar ve hayatı da oturarak, boş boş gezerek tüketmemiş oluruz. Korkarak yaşamanın anlamsız olduğunu söylenmiş olan şu sözle ile getirebiliriz  : '' Korku içinde yaşayan, asla hür değildir.''

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme