Birlik ve Beraberlik İçinde Başardığınız Bir İşi Anlatınız .


Birlik ve Beraberlik İçinde  Başardığınız Bir İşi Anlatınız .

Bir pazar sabahıydı . Annem belinin ağrıdığını ve bugün bahçeye gitmek istemediğini söyledi . Hafta içi biz okulda olduğumuz için annem de sürekli hafta içi babam ile birlikte bahçeye gidiyor ve elma bahçemizde yere düşen elmaları topluyor ve meyve suyu fabrikasına satıyorlardı .  O kadar çok çalışmaktan zavallı annemin beli çok acımıştı . Ama bir sürü iş  de bizi bekliyordu . Çünkü yere dökülen elmalar çürümeden toplanacak ve satılacaktı . Yoksa elmalar boşa gidecekti .

Biz yedi kardeşiz. Hep birlikte oturup annemden gizli bir plan yaptık . Annem bizi çalıştırmayı istemiyordu . Siz işinize bakın okuyun diyordu . Ne olacaktı ki bir günlük bir iş diye düşündüm . Kardeşlerim ile birlikte anneme haber vermeden biz dışarı oynamaya gidiyoruz dedik . Daha sonra bahçeye gittik . Her birimiz bir ağacın dibini topladık . Ağacını bitiren başka bir ağaca geçiyordu. Elma toplama işini bir yarışa çevirdik. Elmayı en çok toplayan ve bir yere bırakana en sevdiği cips ve çikolatadan alacaktık. Herkes elmayı zevkle toplamaya başladı  ve hepimizin elması da eşit seviyede toplanmıştı. Bunun için de hepimize cips ve çikolata alacaktı canım abim.  Daha sonra  akşama doğru ağaçların dibi elmalardan temizlenmişti . Elmaları torbalara koyduk ve daha sonra babam ile annemi aradık . Bahçeye gelin biz bahçedeyiz çay içiyoruz dedik . Onlar da geldiklerinde şok oldular . Büyük bir yükten kurtulmuşlardı ikisi de. Annem sevinçten duygulandı . Biz de ona duygulanma annecim sen bizim en değerlimizsin  diyerek ona sarıldık. Çürük elmaların kokusu burnumuzun direğini sızlattığı için duygulanmayı bırakıp toplanan elma torbalarını babama verip motora yükledik.

Birlik ve beraberlik içinde o gün işleri bitirdik . Akşam da yola koyulduk ve elmaları sattık. Babam da bize harçlık verdi. Ablam da sabah olunca cips ve çikolata aldı. Daha sonra kendi paralarımıza da abur cubur alarak dut ağacımızın başında aldıklarımız bir güzel yedik.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme