Bir İnsana Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırmanın En Etkili Yolu Sizce Nedir? Düşüncelerinizi Arkadaşlarınızla Paylaşınız.


Bir İnsana Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırmanın En Etkili Yolu Sizce Nedir? Düşüncelerinizi Arkadaşlarınızla Paylaşınız.

Her insan kitap okumayı ne yazık ki sevmiyor . Oysa kitap okumak insanı bilgilendirir , insana geniş bir bakış açısı kazandırır . Bir insana kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın en etkili yolu bence o insana örnek olmaktır . Örneğin ; anne ve babalar akşamın belli saatlerinde çocuklarına iyi örnek olmak için kitap okumalı , okumayı sevmeyen çocuğa  ilgi duyduğu konular ile ilgili kitaplar okunarak onun  okumaya yönlendirilmesi sağlanmalıdır .

İnsanların ilgilerinin hangi  konulara olduğu saptanmalıdır . Yani birine kitap okumayı sevdirmek istiyorsak onun özellikleri hakkında da bilgi sahibi olmamız gerekir . Örneğin  çiftçi Mehmet Amca'ya tarım alanında meydana gelen değişmeler ile ilgili bir kitap alıp onu kitap okumaya yönlendirebilirsiniz .  Kendisine güveni olmayan , sosyal ortamlara girmeye çekinen birine kişisel gelişim  kitapları   kitapları hediye edebilirsiniz .  Mesela Doğan Cüceloğlu, Muhammed Bozdağ'ın kitapları  kişisel gelişim açısından muhteşem kitaplardır. Tarihi çok seven, geçmişine düşkün olan ev hanımı Fatma Hanım'a Fatih Sultan Mehmet hakkında yazılmış bir kitabı ya da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazılmış bir kitabı hediye edebilirsiniz .

İnsanlar sizin onlara değer verdiğinizi hissetmek için bile kitap okuma alışkanlığı kazanabilir ve daha sonraları kendileri sevdiği kitaplardan satın almaya başlarlar. Böylece kitap okuyan, kültürlü bir toplum haline dönüşürüz. Bu da insanlarımızın daha b

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme