Sevgi , Saygı , Sözünde Durma , Arkadaşlık Ve Yardımlaşma Kelimelerinden Oluşan Hikaye Yazınız .


Sevgi , Saygı , Sözünde Durma , Arkadaşlık Ve  Yardımlaşma Kelimelerinden  Oluşan Hikaye Yazınız .

Beş yaşına kadar dedemin yanında büyümüştüm . Babam köyde iş bulamayınca  zorunlu olarak  başka bir vilayete taşınmıştık . Beş yaşında olmama rağmen o ayrılık gününü o kadar iyi hatırlıyorum ki , dedem ve ben birbirimize sarılarak ağlamıştık . Ondan ayrılmak bana çok  ağır gelmişti . Çünkü ben biricik dedemden sevgiyi , saygıyı öğrenmiştim . İnsanlığın ne demek olduğunu , yardımlaşmanın ne demek olduğunu ondan öğrenmiştim . Dedem her zaman köylüleri tarafından sevilen bir adamdı . Verdiği sözü  her zaman yerine getirirdi .

Çünkü o sözünde duran, güvenilir bir adamdı. Yeni taşındığımız yere ilk başlarda alışamamıştım ama daha sonra mecburen alışmak zorunda kalmıştım. Her yaz tatillerinde dedemin yanına gidiyorduk ve onu görüyorduk. Bir gün babam  işten geldiğinde canı çok sıkkındı. Çünkü  patronu anlara  artık maaş veremeyeceğini ve iflas ettiğini söylemişti. Bu durumda mecburen artık  köye dönecektik ama ne var ki köyde de iş yoktu. Dedem akşam babamı aramış, babam da olanları dedeme anlatmıştı. Ertesi sabah uyandığımda güneşli bir gündü. Güneş pırıl pırıldı. Sanki bugün güzel bir şeyler  olacaktı, öyle hissediyordum çünkü. İki üç saat sonra kapı zili çaldı ve annem kapıya koştu. Kapıyı açar açmaz karşımda kimi göreyim,  o içtenliği , o merhameti ve şefkati yüzüne yansıyan  Mustafa Dedem gelmişti.  Arkasından ise dedemin köyden arkadaşları olan  Mehmet Amca, Şakir Amca, İhsan Amca ve eşleri de gelmişti. Çünkü babamın işten atıldığına üzülmüşlerdi. Çünkü onlar  dedemin sadık arkadaşlarıydı, dedemi çok seviyorlar, ona  asla saygıda kusur etmiyorlardı. Dedem de zamanında onları zorluklardan kurtarmıştı.  Hepsi babam için seferber oldular. Ellerinden gelen maddi desteği vererek babama bir dönerci dükkanı açıldı. Böylece babamın kendi işi olmuştu.

Daha sonra babam  onların borçlarını para kazandıkça ödemeye başladı. Bu  birlik ve beraberlik, bu yardımlaşma örneği  çevremizdeki komşularımız tarafından da takdir edildi.  Babam emekli olduktan sonra dönerci dükkanın başına ben geçtim ve baba mesleğini devam ettirdim. Zor durumda olanlara her zaman yardım ettim, insanları sevdim ve güvenilir bir iş adamı oldum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme