Kitap Ruhun İlacıdır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Kitap Ruhun İlacıdır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Kitap okumak bizi  sadece bilgilendirmez . Kitap okumak insanın ruhunu da dinlendirir .Nasıl ki ekmek yemek , su içmek ,  bizi bedenen güçlü tutuyorsa , kitap okumak de bizi ruhen güçlü tutar . Çünkü okumak , araştırmak ,  sayfaların kokusunu içine çekmek  kadar zevkli bir şey yoktur dünyada . Bunun için de kitap ruhun ilacıdır denmiştir . Örneğin ; çok stresli olduğumuz günlerde  psikoloji kitapları okumak ruhumuza iyi gelir . Ya da duygusal anlar yaşadığımız da şiir okumak bizi dinginleştirebilir ve mutlu eder.

Çünkü o kitaplar bizi rahatlatır ve bizim hayatta neler yapmamız gerektiğini anlatır . Örneğin; Doğan Cüceloğlu'nun "Savaşçı" kitabını okuduğumda kendimde  müthiş bir mutluluk  hissettim . Çünkü insan bu kitabı okuduğu zaman daha çok çalışmak ve daha çok okumak istiyor .  İnsanlar kitaplar sayesinde hayaller kurar , olmak istediği şeylere kitapları okuyarak da  ulaşmak isterler . Bazen  şehrin kalabalığından, gürültüsünden kurtulmak için bile bir köşeye çekilip kitap okumak bizi rahatlatır .Kitap okumanın ne kadar güzel bir şey olduğunu şu söz ile de anlayabiliriz  :''İyiyi arayan ruhun muhtaç olduğu asil dost hakikati seslenen kitaptır.''  Ya da şu söz de kitabın ruha ne denli  iyi geldiğini belirtir:
* '' Bir kitap okumak, zihnimize fedakarlığın en büyük göstergesidir.''

Yeter ki sevdiğimiz, ilgi duyduğumuz kitapları okuyalım . Öğretmenlerimizin bizim için önerdiği kitapları okuyalım . İşte o zaman daha çok mutlu oluruz ve hastalığımızın  ilacının kitaplar olduğunun farkına varalım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme