Düşünceleriniz Yenilse Bile Dürüstlüğünüz Zafer Çığlıkları Atmalıdır Sözü İle İlgili Kompozisyon


Düşünceleriniz Yenilse Bile Dürüstlüğünüz Zafer Çığlıkları Atmalıdır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Hayatta gerçek kazananlar dürüst olmayı başarabilenlerdir . Kimin söylediğini hatırlamıyorum ama dürüstlük ucuz insanlarda bulunmayacak  kadar pahalı bir mülktür gibi bir söz vardı . Yani basit insanlar küçük kazançları uğruna dürüstlüklerinden ödün verebilmektedir .


"Düşünceleriniz yenilse bile dürüstlüğünüz zafer çığlıkları atmalıdır" sözü bir fikrin savunulması olsun ya da bir malın satışı olsun hiç fark etmez hangi alanda olursa olsun menfaatlerimiz uğruna dürüstlüğümüzden vazgeçmememiz gerektiğini anlatmaktadır . Dürüst davrandığımızda insanlar bazen kaybettiğimizi zannedebilir ancak dürüst olduğumuz sürece düşmanlarımız da dahil herkesin saygısını mutlaka kazanırız . Bu yüzden sonucu ne olursa olsun dürüstlüğümüzden asla taviz vermemeliyiz .


Düşüncelerimizi dürüstçe savunmalıyız . Başkalarına hoş görünmek ya da onların tepkisini çekmemek için fikirlerimizi gizlemektense dürüstçe davranıp gerekirse mağlup olabilmeyi de kabul etmeliyiz . Bunu başarabildiğimiz zaman dost düşman herkesin takdirini kazanmamız hiç de zor olmayacaktır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme