Hangi Tür Kitapları Okumayı Seviyorsunuz ? Nedenleriyle Açıklayınız .


Hangi Tür Kitapları Okumayı Seviyorsunuz ? Nedenleriyle Açıklayınız .

Kitap okumak çok eğlenceli bir şeydir . Genelde şu tür kitapları okuyorum:
* Kişisel gelişim kitapları: Kendimi geliştirmek için, toplum içinde nasıl davranmam gerektiğini öğrenmem için, mutlu olmak için, ilham almak ve daha çok ders çalışmak ve hayatta başarılı olmak için kişisel gelişim kitapları okumayı çok seviyorum. Kişisel gelişim kitapları beni yaşama daha çok bağlıyor ve yaşamdaki amacımın ne olduğunun bilincine varıyorum. Bunun için de sorumluluklarımı zevkle yerine getiriyorum.  Orada öğrendiğim bilgiler benim yaşamıma ışık tutmaktadır.  Bize verilmek istenen mesajlar bizi daha çok güçlü yapıyor ve insan daha çok çalışmak ve üretmek istiyor. İşte tüm bunlardan dolayı kişisel gelişim kitaplarına bayılıyorum.


* Eğitim kitapları: Eğitim ile ilgili yenilikleri, değişimleri öğrenmek için, güncel olayları takip etmek için eğitim kitaplarını da okuyorum.
* Dini kitaplar: Dini kitaplar da çok ilgimi çekiyor. İslam dini hakkında bilgiler öğrenmek beni mutlu ediyor. Dinim İslam olduğu için dinime göre yaşamak istiyorum ve dinimi kendim okuyarak öğrenmek istiyorum. Kulaktan duyma bilgiler ile değil kendim araştırarak, okuyarak daha çok bilgi sahibi olmayı ve bunu hayatımda uygulamayı öğrenmek istiyorum. Böylece huzurlu ve mutlu olacağıma inanıyorum.
*Şiir kitapları: Sevdiğim şairleri şiirlerini okumak çok hoşuma gidiyor. Atilla İlhan, Necip Fazıl Kısakürek, Cahit Sıtkı Tarancı, Aşık Veysel Şatıroğlu, Yahya Kemal, Orhan Veli Kanık vb gibi  değerli şairlerimizin şiirlerini okumak benim gün içinde yorgunluğumun giderilmesini sağlıyor ve kendimi daha dinç hissediyorum.


* Siyaset kitapları: Ülkemde olan  her şeyi merak ediyorum. Adalete, hukuka çok ilgim var. İnsan haklarına çok önem veriyorum. İnsan hayatının her şeyden kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bunun için de siyaset ile ilgili kitaplar da okuyorum ve farklı yazarların kitaplarını okuyarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ülkenin gündeminde neler oluyor, diğer ülkelerde neler oluyor vb konuları merak ettiğim için bu tür kitapları da okuyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme