''İnsanın En Büyük Dostu Zorluklardır. Çünkü İnsanı Karşılaştığı Zorluklar Güçlendirir.'' Özdeyişini Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.


''İnsanın En Büyük Dostu Zorluklardır. Çünkü  İnsanı Karşılaştığı Zorluklar Güçlendirir.'' Özdeyişini Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.

Kolay olan bir işe fazla bir emek harcanmaz .  Fazla bir emek harcanmayan iş de çok büyük başarılar getirmez . Asıl önemli olan zor olan işleri başarabilmek ve yeri geldiğinde risk alabilmektir . İnsanı bu hayatta güçlendiren en önemli şey karşılaştığı zorluklarda hemen pes etmemesi ve   durmadan yoluna devam etmesidir . Zorluklar insanı daha güçlü yapar ve kişi  hayatta daha güçlü ve daha cesur olur. Kişi en ufak bir başarısızlıkta hayata hemen yenik düşmez. Çünkü  zorluklardan  geçtiği için hayatta dipçik gibi sağlam durmasını bilir.

Örneğin;  sınava girdiğimiz zaman ilk iki üç yıl istediğimiz bölümü kazanamayabiliriz . Bizim asıl istediğimizi meslek  doktorluk mesleği olabilir . Eğer bu zor mesleği kazanmak için ve ileride doktor olarak hayatımıza devam edebilmek için pes etmeden çalışmak ve emek etmek gerekir . Sebat  ile yolumuza devam ettiğimiz zaman gün gelir tıp fakültesini kazanırız . Daha sonra ise kendimizi geliştiririz ve vatana , millete iyi bir doktor olmak için mücadele ederiz . Yani zorluklar karşısında yılmazsak  başımızdan geçen onca zorlu yolculuklar bizi daha da güçlendirir ve bir süre sonra zor olanı sevmeye başlarız ve zor olana ulaşana kadar,  yine çalışırız, yine çalışırız ve hedeflerimizi  gerçekleştiririz .

Hayatta ne olursa olsun her şeyin en iyisi olmaya çalışmalıyız ve zorluklar karşısında hemen oturup ağlamamalıyız . Daha çok çalışmalı , daha çok üretmeliyiz , daha az uyumalıyız . Zorluklara göğüs germenin önemini de şu sözle bitirebilirim: '' Ok ancak geri çekilerek atılır. Hayat sizi zorluklarla geri çekiyorsa, sizi daha büyük bir şeye fırlatacağı içindir. Nişan almaya devam edin.'' Paulo Coelho''

2 yorum:

  1. yarın yazarlık dersi için yazılım var ve hocamız böyle bir konu için düşünce yazısı yazacaksınız dedi.Tesekkür ederim yardımınız için🙏🏻

    YanıtlaSil

Deneme