Bir Ülke Niçin Kendi İmkanlarıyla Ayakta Durmalıdır ? Konusu İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Bir Ülke Niçin Kendi İmkanlarıyla Ayakta Durmalıdır ?  Konusu  İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Ülkelerin  varlığını uzun süre devam ettirebilmeleri, başka ülkelere muhtaç olmamaları , başka ülkelerin manda ve himayesine girmemeleri için, özgürce, insan hakları  ve adalet doğrultusunda yaşamak için  kendi  imkanları ile ayakta durması gerekir . Ülkelerin her alanda gelişmesi gerekir : Eğitim, sosyal, siyasal, kültürel, idari, ekonomik  vb. 

Ülkemiz olan Türkiye Cumhuriyeti'nin de kendi imkanları ile ayakta  kalması için  bizlere büyük görevler düşer . Ülke olarak eğitim ve öğretime çok önem vermeliyiz .  Yaparak, yaşayarak, örnek olarak, iyi ahlaklı olarak, çok çalışarak  ülkemizi geliştirmeliyiz ve çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşmalıyız . Ülkemizi her alanda geliştirmek için var gücümüzle çalışmalıyız .  Bazen ülke olarak zor zamanlar yaşayabiliriz . İşte bu zor zamanlarda birlik , beraberlik ve dayanışma içinde hareket etmeliyiz . Ülkemizi geliştirmek için, sömürücü ülkelerin yemi olmamak için , dilimizi , dinimizi özgürce yaşayabilmek için, özgürce nefes alabilmek , özgürce konuşabilmek için   her alanda gelişmeliyiz .  Burada en büyük sorumluluk anne  baba ve öğretmenlere düşer. Onlar çocuklara sahip çıkar ve geleceğimize katkı sağlarsa ülkemiz de o denli gelişmiş bir ülke olur.
 
Atatürk'ün de bu konu ile ilgili sözünü unutmamalıyız:

* '' Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zafer  ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus ilim ordusuna sahip değilse, savaş meydanlarında  kazanılmış zaferlerin sonu olacaktır. Bu nedenle bir an önce, mükemmel bir ilim ordusuna  sahip olma zorunluluğu vardır.

Gelecek nesillere iyi bir ülke bırakabilmek için , çocuklarımızın ana vatanında  bir kuş gibi yaşayabilmeleri için kendi imkanlarımızı daha da iyileştirmeliyiz ve kimseye muhtaç olmayacak şekilde kendimizi her duruma hazırlamalıyız. Yerli  ürünlerimiz varken başka ülkelerden  ürün ithal etmemeliyiz, ana dilimize sahip çıkmalıyız, yerli teknolojik ürünler ortaya çıkarmalıyız ve daha bir çok şey. İşte tüm bunları yaptığımız zaman daha bilinçli insanlar oluruz ve daha güçlü , daha bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti oluruz.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme