"Ana ailenin güneşidir . Bir ailede o olmazsa orada büyüyen çocuklar gölgede kalmış meyveler gibi olgunlaşamazlar." Özdeyişi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


"Ana ailenin güneşidir . Bir ailede o olmazsa orada büyüyen çocuklar gölgede kalmış meyveler gibi olgunlaşamazlar."  Özdeyişi İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Anne bir aileyi çekip çeviren , evi temizleyen , yemek yapan, yeri geldiği zaman  baba olan, yeri geldiği zaman işçi olan , yeri geldiği zaman öğretmen olan  fedakar kişidir . Annelerimiz güneş gibi evimizin içini aydınlatan, ruhumuzu aydınlatan  meleklerimizdir . Onlar bizi büyüten,  acılarımızda, sevinçlerimizde bizim yanımızda olan yiğit kadınlardır .

Annelik dünyanın en kutsal ve en  cesaret isteyen mesleğidir . Bir çocuk dünyaya getirmek, ona şekil vermek, onu topluma katabilmek ve onu sağlıklı bir şekilde büyütüp iyi insan yapabilmek gibi özel beceriler annelerimize ait becerilerdir .  Bir çocuğun anadan mahrum olarak büyümesi o çocuğun hem çocukluğunda büyük yaralar açar hem de ileriki yaşlarında büyük yaralar açar.  Annelerimiz  çocuklarını çok sevmelidir ve onları anne sevgisinden asla mahrum bırakmamalıdır .  Ne yazık ki bazen öyle şeyler duyuyoruz ki daha üç aylık bebeğini bırakıp giden anneler, çocuğunu döven anneler, çocuğuna işkence eden anneler.... İşte bu gerçek annelik değildir . Gerçek anneler çocuğuna ahlak öğreten, çocuğunu karakterli yetiştiren, çocuğu amansız bir hastalığa tutulduğunda onun için her şeyi yapan kişilerdir. Bu elleri öpülesi analar baş üstünde taşınsa bile azdır . Evimizin güneşi olan , içimizi aydınlatan, bize sarılan, bizi öpücüklere boğan, yemeyen yediren, giymeyen giydiren analarımızın değerini bilmeliyiz .

Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed  Mustafa'nın  şu sözünü asla aklımızdan çıkarmamalıyız:  '' Cennet anaların ayakları altındadır.'' Anaya of bile denilmemelidir.'' Bizler de çocuklar olarak onların  çok sevmeliyiz.  Yüce Allah hiç bir çocuğu ana sevgisinden mahrum bırakmasın .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme