Bütün Mutluluklar Çalışmaya Ve Cesarete Bağlıdır Özdeyişini Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız .


Bütün Mutluluklar Çalışmaya Ve Cesarete Bağlıdır Özdeyişini Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız .

Dünyada çalışıp  yorulduktan sonra dinlenmenin keyfini çıkarmak kadar güzel bir şey yoktur . Çalışan insan  her zaman bir iş ile meşgul olduğu için , kendisini mutlu hisseder . Çünkü çalışmak , bir iş için alın teri dökmek kişiyi başlı başına mutlu eder . Çalışmayan insan,  bir iş için emek vermeyen insan ise mutlu olamaz . Çünkü  insanı mutlu eden şey hayallerini çalışarak gerçekleştirmek ve kendisini ve ailesini mutlu edebilmektir . Mutlu olan insan da  geleceğini daha iyi görür ve geleceğine daha iyi yön verir. 

Çalışan , üreten , nitelik sahibi insanlar  mutsuz olmaya zaman ayırmaz . Çünkü mutsuzluğu düşünecek zamanı yoktur . Böyle kimseler sadece amacına odaklanmıştır ve bu amacı gerçekleştirmek için belli bir plan ve program dahilinde hareket etmek zorundadır . Çalışmak o kimse ya da kimseler için  güzel bir alışkanlık haline gelmiştir . Çalışıp bir de karşılığını alınca  işte o zaman daha mutlu olunur ve hayata dört elle sıkı sıkı sarılır insan . Çalışmak, başaracağına inanmanın yanında bir de cesaretli olmak yani risk almak gerekir . Risk aldığımız zaman da büyük başarılar elde edebiliriz . Bazen  aldığımız risklerin sonucunda başarısız olsak bile en azından hatalarımızdan ders çıkarmasını biliriz ve umudumuzu kaybetmeden yolumuza devam ederiz . 

Hayatta daha mutlu olmak için , her zaman çok çalışmalıyız ve yeri geldiği zaman da risk almasını bilmeliyiz ve kendimize güvenmeliyiz . Hz. Ömer  çalışmanın önemi ile ilgili şunu demiştir: '' Çalışmak en büyük sermayedir.'' Çalışmak ile ilgili diğer bir güzel söz de şudur:
* '' Çalışmak en soylu iştir.'' Thomas Carlyle.

2 yorum:

  1. Kompozisyon için teşekkürler yarın hoca bu konu ile ilgili sınav yapıcaktı 40 puan kurtuldu çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Sena sinem akkıvanç 6/D20 Aralık 2023 16:25

    Çok teşekkürler çok güzel bir kompozisyon olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil

Deneme