Çalışmanın Kişiye Ve Millete Kazandıracaklarını Kompozisyon Bütünlüğü İçinde Yazınız .


Çalışmanın Kişiye Ve Millete Kazandıracaklarını Kompozisyon Bütünlüğü İçinde Yazınız .

İnsanoğlu doğduğu andan itibaren merak duygusu ile hareket eder . Merak etmek , araştırmak ve sorgulamak bizi çalışmaya , üretmeye yönlendirir . Çalışan bir kimse hem kendisine faydalı olur hem de ülkesine , milletine , vatanına faydalı bir kimse olur . Çalışan insan boş işlere vakit ayırmadığı için daima  işi ile meşgul olur.

Çalışmayan kimse ise boş laftan , dedikodudan kendini alamaz ve hayatını heba eder . Çalışmak kişiyi ruhen mutlu eder . Sabahın ilk ışıkları ile çalışmaya başlamak , günü verimli geçirmek kadar güzel bir duygu yoktur .  Çalışan insan , nitelikli insandır .  Nitelikli insan da milletine faydalı işler yapan insandır . Bunun için her zaman ülkemiz için , milletimize yararlı bireyler olmak için, bilinçli, eğitimli insanlar olmak için çalışmalıyız . Kendi hayatımızı mutlu geçirmek için , ailemize iyi bakabilmek için, kimseye muhtaç olmamak için her zaman çalışmalıyız ve asla boş durmamalıyız . Boş duran insan ne kendine faydalı olur ne de içinde yaşadığı topluma .  Sağlığımız yerindeyken her zaman çalışmalıyız ve yolumuza hiç durmadan devam etmeliyiz . Çalışmak ile ilgili şu özlü sözlere de dikkat etmeliyiz:
* '' Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak gerekir.'' Necip Fazıl Kısakürek.


Unutmayın ki dinlenmenin tadı bile çalışınca olur .  Çünkü çalışan insan acıkır , uykuyu özler ve hayatın anlamını bilir .

1 yorum:

Deneme