Eski Oyuncaklarla Günümüzdeki Oyuncaklar Arasındaki Benzerlikleri ve Farklılıkları Anlatınız

Eski Oyuncaklarla Günümüzdeki Oyuncaklar Arasındaki Benzerlik leri ve Farklılıkları Anlatınız

Oyun çocuğun gelişimi için yemek içmek kadar önemli bir aktivitedir . Elbette bu aktivitenin gerçekleşmesi için en önemli araç ise oyuncaklardır . Geçmişten günümüze gelinceye kadar her dönemde çocukların oyunlarında en önemli araç oyuncakları olmuştur .

Geçmişten günümüze kadar çocukların oyuncaklarında büyük farklılıklar olmuştur . Bu farklılğın temel sebebini teknolojinin dğişmesi ve gelişmesi oluşturmuştur . Geçmiş dönemlerde teknoloji günümüzdeki kadar ileri olmadı için çocukların oyuncakları da daha çok doğal malzemelerden ve el emeği olarak ortaya çıkmıştır . Mesela köyde yaşayan çocuklar pancardan traktörler , ağaçtan yapılma arabalarla oynardı . Kız çocukları ise bez bebeklerle ya da evdeki kap kacaklarla evcilik oynardı . Günümüzde ise pancardan ya da tahtadan yapılan arabaların yerini uzaktan kumandalı arabalar , bez bebeklerin yerini fabrika ürünü oyuncak bebekler aldı . Günüzdeki oyuncaklar daha çok fabrika yapımı ve elektronik olmaya başladı . Bu durum elbette çocuklarda doyumsuzluğa da neden oluyor . Çünkü geçmişte çocuklar oyuncaklarını kendi yaptığı için daha değerli ve öbnemliydi . Günümüzde ise her tür oyuncak her türlü bütçeye uygun şekilde alınabiliyor .


Geçmişten günümüze kadar oyuncaklar çok değişti . Doğallık azaldı yapaylık arttı ama eminim ki oyuncaklar geçmişte de günümüzde de çocuk dünyasının baş kahramanları olmaya devam ediyor . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme