Küçük İnsanlar Kişileri, Normal İnsanlar Olayları, Büyük İnsanlar Fikirleri Tartışırlar Sözü İle İlgili Kompozisyon

Küçük İnsanlar Kişileri, Normal İnsanlar Olayları, Büyük İnsanlar Fikirleri Tartışırlar Sözü İle İlgili Kompozisyon

İnsanoğlu kendini geliştirip yeniledikçe uğraş alanları değişir . Boş insanlar , küçük hesapların adamı olan kişiler insanlarla uğraşır . Oturduğu yerde akşama kadar “şu şöyle , bu böyle” diyerek insanların dedikodusunu ederler . Bu tip insanlar üretmek , ilerlemek için bir gayret göstermedikleri için tabiri caizse “ boş adamı şeytan doldurur “ sözünü çok güzel özetlerler .

Normal insanlar  düşünmek konusunda biraz daha mesafe kaydetmeye başlamıştır . Bu tip insanlar kişilere takılmazlar . Yani bir olay yaşandığında onlar için olayı yapanın kim olduğu değil de bu olayın sebepleri ve sonuçları önemlidir . Bu tip insanlar kişlerin dedikodusunu yapmak yerine onların yaptığı işleri değerlendirir . Mümkün olduğu kadar tarafsız bir bakış açısı ile olayları değerlendirmeye çalışır . Normal insanları “ Sezar’ın hakkını Sezar’a verirler .” diye özetleyebiliriz .

Büyük insanlar kişiler ve olayların çok üzerinde bir düşünce yapısına sahiptirler . Bu tip insanlar “ evrensel “ düşünme becerisine sahip olmuşturlar . Hayatı , insanı , canlıları kısacası her şeyi sorgularlar . Yaşamın anlamını keşfetmeye çalışmaktadırlar . Kişisel ihtiraslardan kurtulmuş bir idealin savunucusu olmuşlardır . Önemli olan böyle biri olabilmektir . 

5 yorum:

  1. biraz daha anlaşılır olabilirdi ama 100 almaya yeter bence gayet güzel

    YanıtlaSil
  2. İyi iyi sen normalin ben ise büyük diğerleri küçük hahhayttt 😏

    YanıtlaSil
  3. hiç işime yaramadı

    YanıtlaSil

Deneme