Çok Sevdiğiniz Âdeta Hayran Olduğunuz Birisini Anlatan Bir Kompozisyon

Çok Sevdiğiniz Âdeta Hayran Olduğunuz Birisini Anlatan Bir Kompozisyon

Türk milleti’nin o kadar çok kahramanı var ki tarihimize bakınca kendimize örnek alabileceğimiz sayısız büyüğümüzü görebiliriz . Sultan Arparslan , Fatih Sultan Mehmet , Yavuz Sultan Selim , Kanuni Sultan Süleyman , Atatürk ve daha adını sayamayacağımız kadar çok olan kahramanlarımız ... Benim çok sevdiğim , adeta hayranı olduğum kahramanım ise Fatih Sultan Mehmet .

Fatih Sultan 2. Murat’ın oğludur . Osmanlı tahtına ilk olarak 12 yaşında geçmiş ve bu durumun Avrupalıların iştahını kabarttığını görünce o küçücük yaşına rağmen babasını zekice bir planla yeniden devletin başına geçmeye mecbur bırakmıştır . Fatih Sultan Mehmet’e hayran olmamın sebeplerinden birisi de çok küçük yaşlardan itibaren okumaya , öğrenmeye büyük kıymet vermesi ve birçok dil öğrenmesidir . Araştırmaları sayesinde birçok şey öğrenmiş ve öğrendikleri sayesinde İstanbul’u fethetmeyi başarmıştır . İstanbul’un fethi ki bir çağı kapatıp yeni bir çağı açan dünya tarihinin en önemli olaylarından biridir . Fatih Sultan Mehmet’e hayranlık duymamın bir sebebi de onun dinine , milletine çok bağlı samimi bir insan olmasıdır .


Fatih Sultan Mehmet milletimizin yetiştirdiği en büyük kahramanlardan birisidir . Onun askeri , siyasi ve daha birçok alandaki engin bilgisi ve kültürü ona hayran olmamın en temel sebebidir . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme