Gelecekle İlgili Hedefleriniz Neler Bunlara Ulaşmak İçin Neler Yapıyorsunuz ile İlgili Kompozisyon

Gelecekle İlgili Hedefleriniz Neler Bunlara Ulaşmak İçin Neler Yapıyorsunuz ile İlgili Kompozisyon

Her insanın geleceğe yönelik bazı hedefleri ve planlamaları vardır . Hayatımızın başarılı olması ve istediklerimize kavuşabilmemiz için kendimize bazı hedefler belirlemeli ve bu hedeflere ulaşabilmek için elimizden geldiği kadar çabalamalı ve yılmadan çalışmalıyız . Herkes gibi benim de bazı hedeflerim ve bu hedeflere ulaşmak için yaptığım çalışmalar var .

Ben geleceğe dair hedeflerimizi ki şekilde belirliyorum . Birincisi kısa vadeli hedefler , ikincisi ise uzun vadeli hedefler . Mesela kısa vadeli hedeflerim içerisinde okul futbol takımında kalıcı olmak var . Bu hedefime ulaşmak için takımın antrenmanlarına düzenli olarak katılıyorum . antrenmanlarda hocamın uyarılarını çok dikkatli dinliyorum ve hatalarımı düzeltmeye çalışıyorum . Uzun vadeli hedeflerim içerisinde ise doktor olmak var . Bu hedefime ulaşmak için ne yapmam gerektiğini araştırdım ve planımı yaptım . Önce ortaokulda TEOG sınavından iyi bir not alıp Fen Lisesi’’ne gitmek istiyorum . Daha sonra başarılı bir lise döneminin ardından üniversitede tıp fakültesini kazanmak istiyorum .

Her insan hayatına bir amaç katmak için hedefler belirlemelidir . Hedeflere ulaşmak için de düzenli çalışmak ve gayret göstermek gerekir . Ben de bu bilinçle hareket ediyorum ve milletim için faydalı olmak istiyorum .


8 yorum:

Deneme