Tutumlu İnsan İle Savurgan İnsan Arasındaki Farklar Nedir?

Tutumlu İnsan İle Savurgan İnsan Arasındaki Farklar Nedir? Kompozisyon 

Tutumluluk kişinin sahip olduğu şeylerin kıymetini bilmesi ve elinde olan her şeyi bir anda bitirmemesidir . Tutumlu insan  planlı ve programlı olan insandır . Bütçesine uygun olarak harcama yapar ,  geleceği düşünür ve gelecek için birikim yapar . Sahip olduğu malların kıymetini bilir ve har vurup harman savurmaz yani ayağını yorganına göre uzatan kişidir .

  Tutumlu olmanın da birçok yönü bulunur . Parada tutumlu olmak , malda tutumlu olmak zamanda tutumlu olmak , konuşmada tutumlu olmak , sağlıkta tutumlu olmak gibi birçok çeşitlerini sayabiliriz . Örneğin ; kişi zamanın değerini bilmeden boşa harcarsa eline hiçbir şey geçmez . Ya da bir kimse eline geçen her şeyi yerde çok kilo alır ve sağlığı bozulabilir , bunun için sağlıkta da tutumlu olmak gerekir , elimizde olan sermayenin hepsini bir anda harcarsak daha sonra zor duruma düşebiliriz . Onun  için sermayenin de kıymetini bilmeliyiz .


Tutumlu insanlar bu saydıklarımı yapan insanlardır . Savurgan olan insanlar elinde olan malın , sağlığın , zamanın kıymetini bilmeyen insanlardır . Eline geçen her şeyi har vurup harman savuran kimselerdir . İleriyi düşünmeyen anlık keyifler peşinde koşan kimselerdir . Bunun için hayatta sahip olduğumuz her şeyin değerini bilmeli  israfçı olmaktan kaçınmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme