Çocukların Eğitiminde Anne Ve Babaların Dikkat Etmesi Gereken Durumlar Nelerdir? Nelere Dikkat Edilerek Çocuk Eğitilmelidir Konulu Kompozisyon

Çocukların Eğitiminde Anne Ve Babaların Dikkat Etmesi Gereken Durumlar Nelerdir?  Nelere Dikkat Edilerek Çocuk Eğitilmelidir Konulu Kompozisyon

Eğitim ilk olarak ailede başlar . Çünkü birey çoğu davranışları ailede alır . Aile toplumun en küçük temel birimi olduğu için temelimizin atıldığı ilk yer de aile ortamımızdır . Çocukların eğitiminde ve sağlıklı bir nesil yetişmesinde en büyük görev anne ve babalara düşmektedir . Onlar nasıl konuşursa , nasıl davranırsa ,  çocuklar da anne ve babalarını model alır ve onlar gibi  davranırlar . Bundan dolayı anne ve baba çok dikkatli olmalıdır .

 Aile içinde yalan, güvensizlik , arkadan iş çevirme  gibi durumlar varsa orada yetişen çocuk da bu şekilde olacaktır . Çocuğa ne öğretilirse çocuk onu alır ve bu durum ilerideki hayatına da yansır . Örneğin ; daha iki üç yaşlarındaki çocuğuna hadi bakalım babaya bir küfret deyip daha sonra da kahkaha ile gülündüğü zaman çocuk küfür etmenin iyi bir şey olacağını öğrenecek ve ilerde de küfürlü konuşacak ve terbiyesizce hareketler yapacaktır . Ama çocuk dışarıdan bir kötü söz duyup bunu evde söylediğinde anne ve baba o anda çocuğu uyarır ve bir daha böyle şeyler söylememesini isterse o çocuk terbiyeli olacak ve utanma duygusuna sahip olacaktır . İşte aile bundan dolayı çok önemlidir . Çocuklara anne ve babaları olarak her zaman olumlu yönde model olunmalıdır . Çocukları iyi bir şekilde yetiştirmeli ve onlara şiddeti , yalan ı, ahlaksız şeyleri öğretmemeli , onları sevgi ve saygı ortamında büyütmeli , onlara çeşitli görevler vererek  onların sorumluluk sahibi olmasını sağlamalıyız . Onları hazıra alıştırmamalı , belirli bir plan ve program hazırlamalı ve olumlu alışkanlıklar edindirmeliyiz .


 Çocuklarımız geleceğimizdir , bundan dolayı onlar sağlam karakterli olarak yetiştirmeli ve onlara gereken değeri vermeliyiz . Bunun için  anne ve babalar bilinçli anne , baba olmalı çocuğunu takip etmeli  ve her işinde onun yanında olmalı , ondan desteğini esirgememelidirler .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme