Yarını Yaratmak İçin Güçlü Olmak Gerekir Konulu Kompozisyon

Yarını Yaratmak İçin Güçlü Olmak Gerekir Konulu Kompozisyon

Yarını  yaratmak için güçlü olmak gerekir sözü ile anlatılmak istenen ; gelecekte  bu topraklarda huzurlu bir yaşam sürdürmek için çocuklarımızı iyi bir şekilde yetiştirip  hayata devam etmelerini sağlamamız gerektiğidir . Her şeyden önce demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkarak ve bunu çocuklarımıza benimsetmesini bilirsek geleceğimiz daha aydınlık olur. Bir ülke çocuklarını geleceğe iyi bir şekilde hazırlamazsa ve iyi bir eğitimden geçirmezse o ülkenin geleceği başarılar ile değil yenilgiler ile meşgul olur.  Bundan dolayı yarını yaratmak için her şeyden önce eğitim sistemimizi geliştirmeli ve bunu öğrencilere iyi bir şekilde aktarmasını bilmeliyiz.

 Vatan ve millet sevgisini daha küçücük yaştayken çocuğumuza aşılamalı, ilerde ülkesi zor bir duruma düştüğünde yapacağı ilk iş vatanını terk etmek olmasın tam aksine vatanında kalıp ülkesini savunmakla meşgul olsun. Örneğin;  Suriye'de yaşanan iç savaş sonunda orada yaşayan insanlar ülkemize gelmişlerdir.  Buraya gelen çocukların ülkesi güçlü olmadığı için o çocukların geleceğe dair büyük endişeleri olmaktadır ve her gün orada kalan binlerce yavrumuz sabaha bomba sesi ile uyanmaktadır. Eğer ülkesinin başındaki yöneticiler ülkesini iyi yönetmesini bilselerdi  bu çocukların geleceği hakkında düşünceleri de daha olumlu olurdu ve huzurlu bir sabaha uyanırdı. Ama bu şekilde olmadığı için oradan kaçan yavrularımızın kimi denizde boğularak hayatını kaybetmiş, kimisi ise kara yolu ile gelirken ya açlıktan hayata veda etmiş ya da susuzluktan Daha  nice örnekleri vardır.

 Bizler de ülkemizin Suriye, Irak gibi olmasını istemiyorsak daha küçücükken çocuklarımızı vatan ve millet sevgisi ile yetiştirmeliyiz ki ilerde başa geldiklerinde ülkelerini satmasınlar ve halkına zulmetmesinler. Daha güzel ve daha aydınlık bir dünyada buluşmak için çok çalışın, çok çalışın ki kimse sizi yok edemesin ve daim olun .


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme