Düzenli Çalışmanın Önemi İle İlgili Deneme

Düzenli Çalışmanın Önemi İle İlgili  Deneme

Düzenli çalışma  çalıştığın dersi ya da konuyu günlere ve saatlere bölerek çalışma etkinliğidir . Düzenli çalışma disiplinine sahip olan öğrenci ya da birey  çalıştığı konuyu daha iyi anlar ve aklında da bu çalıştığı konular daha kalıcı olur .  Düzenli ders çalışan kimse bu alışkanlığını hayatına da yansıtır .

Düzenli çalışmak toplu çalışmaktan her zaman daha avantajlıdır . Toplu çalışan kişi de sınavda yüksek bir not alabilir ama çalıştığı bilgiler bir iki gün belki bir hafta aklında kalır ve daha sonra unutur gider . Düzenli çalışan kimse de aralıklı çalıştığı için bilgiler uzun süre kalır ve unutulmaz . Bundan dolayı düzenli çalışmak  her zaman avantaj sağlar . Düzenli çalışan birey  arkasından başarıyı da getirir ve başarının arkasından da mutlu bir hayat gelir .


Bundan dolayı çocuklarımıza düzenli çalışma alışkanlığını küçük yaşlarda kazandırmalı ve  bunu bir mecburiyet gibi değil de hayatın gerekliliği olarak kavratmalıyız . Başarılı bilim ve ilim adamları bu başarısını disiplinli ve düzenli  çalışması sayesinde kazanmışlardır . Tıpkı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal gibi.

2 yorum:

Deneme