İnsanlarla Dalga Geçmek Ve Onlara Lakap Takmanın Yanlışlığı

İnsanlarla  Dalga Geçmek   Ve Onlara Lakap Takmanın Yanlışlığı

İnsanlarla   dalga  geçmek ve onları küçümseyici sözler söylemek   o kişiyi rencide  eder ve kendini kötü hissetmesine neden olur . Çevremizde kimi kendini bilmez insanlar vardır . Bu  kimseler  kişinin yoksulluğu ile ,  hal ve hareketleri ile , konuşması ile dalga geçen haddini aşan bazı  insanlardır .

Dinimiz de insanlarla  dalga  geçmeyi  yasaklamış ve dalga geçenlerin büyük günaha gireceğini belirtmiştir . Bazı insanlar da vardır ki bu insanlarla biraz samimi olunca seni  önemsemezler ve bir kusurunu  bulup seninle dalga geçerler .  Aslında böyle kişiler ile de araya mesafe koymak gerekir . İnsanlara lakap takanlar toplum tarafından ayıplanır ve hoş görülmez . Örneğin; insanın fiziki kusuru ile alay edip o kişiye kel demek  ,  hafifi ayağı aksayan kişiye topal demek  ya da  yüzünde sivilcesi çok olan ergenlik çağındaki bir gençle dalga  geçmek  ,  veyahut  kambur olan biri ile dalga geçmek ve o kişileri hor görmek o insanların kendilerini kötü hissetmelerine neden olabilir ve büyük günaha girersiniz .

Bundan dolayı asla insanların hiçbir özelliği ile dalga geçilmemeli  ve  insanları  kıracak davranışlardan kaçınılmalıdır . Dalga geçtiğiniz kişinin yerine kendinizi de  koyarak  empati kurmalısınız . Çünkü hiç biriniz mükemmel olamazsınız . Hepimizin hayatta hataları ya da eksiklikleri olabilir ama önemli olan insan olabilmek ve ahlaklı insan olarak hiçbir insanla dalga geçmemek ve onlara lakap takmamaktır . Unutmayın dalga geçtiğiniz şey bir gün sizinde başınıza gelebilir bunun için asil insan olmayı tercih edin.



0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme