Yalnız Kendini Düşünen Adam , Yumurtasını Pişirmek İçin Komşusunun Evini Bile Yakar İle İlgili Kompozisyon

Yalnız Kendini  Düşünen Adam , Yumurtasını Pişirmek İçin Komşusunun Evini Bile Yakar İle İlgili Kompozisyon

Bu sözle anlatılmak istenen bencil insanların kendi menfaatleri uğruna aklınıza gelebilecek her şeyi yapabileceğidir  . Bencillik kişinin sadece kendi  çıkarlarını düşünmesi ve bu şekilde yaşamasıdır . Bencil olan kimse başkalarını düşünmediği için kendi isteklerine göre hareket eder ve diğer insanları düşünmez .

Bencil insanlar  empati kurma becerisine sahip olamayan egoist insanlardır .  Bencil kişi kendi hazları için komşusuna zarar verir ve onun başına gelecek olan olumsuz olaylarda kılı bile kıpırdamaz ve bu huyuna devam eder . Oysa ki bencil olmayıp, başka insanların da düşünce ve çıkarlarına göre hareket etse insanlar tarafından daha çok sevilecek ve toplumsal dayanışma daha da güçlenecektir .  Kimi insanlar o kadar bencildir ki , bu tür insanlarda  duygu denen bir şey yoktur . Maddi durumu çok iyidir ama muhtaç olan insanlara bir kuruşunu bile vermez , beni ilgilendirmez onlar da çalışıp kazansalardı deyip acımasızca davranan bu bencil insanlar her zaman yalnız kalırlar ve çevresinde dost bulamazlar .


Bencil insanlardan her türlü kötülük beklenir . Bunun için bencil olmamayı çocuklarımıza daha küçük yaşlardayken kazandırmalı ve paylaşmayı bilen bireyler olarak yetiştirmeliyiz onları . Bundan dolayı insan olarak her zaman empati kurmasını bilmeli ve kendi egolarımıza göre hareket etmemeli ve  başka insanların isteklerini düşünmeli ve buna göre hareket etmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme