Çıkarcılığın Kural Sayıldığı Toplumda Barış ve Mutluluk Olmaz İle İlgili Kompozisyon

Çıkarcılığın  Kural Sayıldığı Toplumda  Barış Ve Mutluluk Olmaz İle İlgili Kompozisyon

Çıkarcılığın kural sayıldığı toplumda barış ve mutluluk olmaz sözü ile anlatılmak istenen;  sadece  menfaatlere göre hareket edilen ve bencilliği benimseyen toplumlar arasında insan sevgisi olmaz . Çünkü böyle toplumlar işine geldiği gibi hareket eden  ve çıkarcılığı temel prensip haline getiren toplumlardır . 

İnsanlar ya da toplumlar çıkarlarına göre  hareket ettiğinde orada sadece mantık çalışır ve duygusal anlamda bir şey paylaşılmaz . Karşısındaki kişiye o da bana yardım eder düşüncesi ile yardım edildiği zaman bunun adı yardım etmek olmaz , menfaatçilik olur . Günümüzde de zamanın ve devrin değişmesi ile insanlar git gide yalnızlaşmakta ve  sadece kendi çıkarları için çalışmakta , koşulsuz yardım azalmaktadır . Barış ve mutluluğun olmasının tek şartı sevgiden geçer . Karşılıklı sevgi ve saygının olduğu toplumlarda insanlar birbirine insan olduğu için ve onu benimsediği için yardım eder . Bu şekilde de olunca toplumsal dayanışma artar ve  o toplumda milli birlik ve beraberlik sevgisi de oluşur . Ama çıkarın , bencilliğin olduğu toplumlarda ne duygu vardır, ne de sevgi vardır . 


Çıkarcılığın kural sayıldığı toplumlarda ben merkezcilik ön planda olduğu için  orada samimiyet bulunmaz ve insanlar arasında güven duygusu da gelişmez . Çıkarcılığın değil, koşulsuz sevginin olduğu yerde de her  zaman barış ve mutluluk olur ve bu barış ve mutluluk toplumun bütün fertlerinin iliklerine dek işler .

1 yorum:

Deneme