Güzel Sözlü Olmak İle İlgili Kompozisyon

Güzel Sözlü Olmak İle İlgili Kompozisyon

Güzel sözlü olmak demek kişinin söz ve davranışlarında  nazik olması ve güzel huylu olması demektir . Güzel  sözlü olan insan  tatlı dilli insan demektir .  İnsan her zaman  güzel sözlü olmaya dikkat etmelidir . Dinimizde  güzel sözlü olmayı ve güzel ahlaklı olmayı  emretmiştir .

Kaba saba olanlar , insanların kalbini kıran ve onları incitecek sözler söyleyen kişiler toplum tarafından sevilmez .  Bunun için konuşurken sözlerimizi seçerek konuşmalı ve kendimizi düzgün bir şekilde ifade etmeliyiz .  Erdem sahibi olan insan hal ve hareketlerine dikkat eder ve yanlış hareketler yapmaktan kaçınır , düşünerek konuşur , ağzına gelen her sözü bir anda söylemez .  İnsan adamına göre değil herkese aynı şekilde davranmalıdır .  Yani göründüğü gibi olmalı , şekilden şekle girmemelidir .  Güzel söz sahibi olan insanda yalan olmaz , iftira olmaz , dedikodu olmaz . Yani yapmacıktan tatlı dilli olunmalı gerçekten güzel  sözlü ve tatlı dilli olunmalıdır .


İnsan toplum içinde kabul görmek istiyorsa ve mutlu bir hayat istiyorsa akıllı olmalı ve iyi bir ahlaka sahip olmalıdır . Çevresine davranışları ile örnek olmalı ve bu güzel ahlakını ve güzel sözlü olma huyunu hiçbir zaman kaybetmemelidir .

1 yorum:

Deneme