Vatanımızı Niçin Sevmeliyiz Konulu Kompozisyon

Vatanımızı Niçin Sevmeliyiz Konulu Kompozisyon

Vatan insanın içinde doğup büyüdüğü , çeşitli anılarını geçirdiği yerdir . İnsan vatanını çok sevmelidir . Çünkü vatan bizim ana yurdumuz , barındığımız , kendimizi güvende hissettiğimiz tek yerdir . İnsan vatanında özgür bir kuş gibi hareket edebilir , rahatça  istediği şeyleri yapar , istediği yerlere gider  ve başkasına zarar vermeden her istediğini keyfince yaşar .

Bu vatan kolay kazanılmamıştır . Vatanımızın üzerinde oynanan kirli oyunlar olmuştur . Atalarımız olan  Osmanlı Devleti'nin zayıflamaya başladığı dönemde dış güçler hemen vatanımızı yıkmak ve özgürlüğümüz elimizden alarak bizi himaye ve esir etmek istemişlerdir . Fakat Yüce Türk Milleti  özgürlüğünden taviz verir mi? Elbette vermez . Çünkü bağımsızlık ve özgürlük bizim iliklerimize kadar işlemiştir .  Milletimiz vatanına sahip çıkmak ve onu korumak için düşmanlarla savaşmış , başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bir çok askerimiz bu yolda kendini feda etmeye hazır olmuşlar ve binlerce canlar da zaten feda olmuştur . Mustafa Kemal de vatan sevgisine çok önem vermiş ve şunu söylemiştir : '' Söz konusu vatansa gerisi teferruattır''. Bu sözü ile  vatan sevgisini her şeyin üstünde tutmuştur .


Bundan dolayı bizler de milletimizin birer ferdi olarak vatanımızı korumalı ve onu ileri bir duruma getirmek için ilim ve fen yolunda ilerleyerek çalışmalı ve başka milletlere örnek millet olmalıyız.  İnsanın vatanı namusudur , şerefidir .  Vatan elden giderse her şey elden gider . Bunun için topraklarımızın kıymetini bilelim ve atalarımıza layık birer evlat olarak  geleceğin aydın Türkiye'si olalım .  Allah vatanımızın  dirliğini ve birliğini korusun . 

1 yorum:

Deneme