Zafer, Zafer Benimdir Diyebilenindir Konulu Kompozisyon

Zafer, Zafer Benimdir Diyebilenindir Konulu Kompozisyon

Bir işi başarmanın yolu ona inanmaktan geçer . Başarıya ulaşmak için öncelikle başaracağım diye kendine güvenin olacak ve ona inanacaksın . Yani önce inanacaksın ki zafer senin olsun .

İnsanlar bazen işi yapmadan hemen başaramayacağı korkusuna kapılırlar ve denemekten korkarlar . Bundan dolayı amacına ulaşabilmek için önce o amacın olacağına kalpten inanmak gerekir . İnanmazsan eğer başaramazsın ve yenik düşersin . Örneğin ; Ülkeni halter adlı sporda temsil edeceksin . Burada birinci olabilmek için önce ben birinci olacağım ve başaracağım diyerek kendini motive edeceksin . Eğer gerçekten başaracağına inanırsan ülkene birincilik kazandırabilirsin . Çünkü inanmak başarmanın yarısıdır . Kurtuluş Savaşında da Mustafa Kemal ve askerleri başaracağına inandıkları için vatanını yabancı devletlerin işgalinden kurtarmışlardır . Çünkü vatanımızın kurtulacağına inanmışlardı .


Buradan da çıkarılacak olan düşünce şudur : Her şeyden .öne içinde müthiş bir inanç olsun . İnsanın içindeki bu inanç ve kendine güven sayesinde başaramayacağı ve yapamayacağı iş yoktur . Öğrenilmişlik çaresizlik içine girmeden başaracağınıza inanın ve moralinizi yüksek tutun . İnandığınız işleri başarmanız umudu ile ...

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme