Duvarı Nem İnsanı Gam Yıkar Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Duvarı Nem  İnsanı Gam Yıkar Konulu Kompozisyon

Nem gerçekten de duvarı zamanla yıkar. Çünkü zamanla çürümeye başlayan yapı bozulur ve en sonunda da yıkılır . Gam ise yani üzüntü , içine atma , yıpranma insanı  hayattan soğutur ve insan zamanla canlılığını yitirir .

Günlük hayatımıza baktığımızda birçok insan farklı problemler ile karşılaşmaktadır . Kimisi sevdiğini kaybetmiştir , kimisi sevdiği kişden ayrı düşmüştür , kimisi çok zengin iken çok yoksul duruma düşmüştür, kimisi çok sağlıklı iken engelli kalmıştır ... vs.  Bu dertler insanı yıpratır ve zamanla karamsarlığa düşerek daha çok kötü olur . Çünkü insan sadece bedenden ibaret değildir . Onun aklı ve ruhu vardır . Yaşadığı olumsuz olaylar kişiyi içten içe eritir ve kişi bedenen ve ruhen çöker . Yani gam insanı yıkmaya başlar .


Buradan da çıkarılacak olan  ana düşünce şudur : Hayatta başımıza kötü şeyler gelebilir . Bu da moralimizi bozar , hayata karşı tutunma çabamızı azaltır ve kendimizi güçsüz hissetmeye başlarız ve günden güne daha çok üzülürüz . Ne olursa olsun kendinizi hemen bırakmayın ve hayata tutunun . Güçlü olun ki zorluklar ile mücadele edebilesiniz . Basit olayların da sizi yıkmasına izin vermeyin .

4 yorum:

Deneme