Kitapsız Büyüyen Çocuk Susuz Büyüyen Ağaca Benzer Konulu Kompozisyon

Kitapsız  Büyüyen  Çocuk Susuz  Büyüyen  Ağaca Benzer Konulu Kompozisyon

Kitaplar kişinin bilgi almasını sağlayan , ondan farklı şekillerde yararlanılan , sizi başka yerlere götüren önemli  materyaldir .  İnsanlar kitap okumak ile daha fazla bilgiye ve birikime sahip olur . Toplumdaki bütün kesimden insanlar kitap okumalıdır .  Yani her yaşta her insan kitap okumalıdır  .  Ama en önemli zamanlar çocukluk zamanlarıdır .  Çocukken kitap okumaya başlamak çocukların ufkunu daha çok genişletir .   Onların hayal kurmalarını sağlar.

Çocuklar kitap sayesinde farklı ülkelere gider , oraların özellikleri hakkında bilgi edinir .  Oraların kültürü,  yaşayışı hakkında bilgi edinirler .  Kitaplar sayesinde çocuğun okuma becerisi gelişir.   Çocuk sorgulamayı öğrenir, dogmatik bilgilere bağlanmaz. Eleştirel düşünme kabiliyetine ve yaratıcı düşünme kabiliyetine sahip olur.   Nasıl ki ağaçlar susuz büyümez ve kurursa , kitap okumayan çocuk da aç kalır, ruhu , hayal dünyası zengin olmaz.  Kitap okumaktan yoksun olan çocukların genel kültürü olmaz.  Cahil kalırlar.  Çocuğun kitap okuması onun hafızasını geliştirir ve daha zeki olmasını sağlar. Ondan öğrendiği bilgileri öğrenmekle kalmaz, hayatında o bilgileri kullanmayı bilir. Araştırma ve öğrenmeyi sağlar.  Kitaplar insan için hazine değerindedir.  Onlardan öğrenilen bilgiler sayesinde biraz  daha uyanık ve akıllı olur.  Kitap okumak çocukta empati duygusunu geliştirir.

Bundan dolayı kitap okuma alışkanlığını küçük yaşlarda iken çocuklarımıza alıştırmalıyız. İlerde de bu şekilde  kitap okumaya devam eder.  Küçük yaşta kazılmayan kitap okuma alışkanlığı ilerde zor kazanılır.  Her şeyin temeli küçüklükte atıldığı gibi kitap okuma alışkanlığının temeli de küçük yaşlarda atılmalıdır.  Kitap ruhun ilacıdır.  Bir insanın değeri okuduğu kitaplar ile ölçülür.


6 yorum:

Deneme