İşleyen Demir Işıldar Atasözü İle İlgili Kompozisyon

İşleyen  Demir Işıldar Konulu Kompozisyon

Hayatta yaptığınız her olumlu ya da olumsuz işlerin bir karşılığı vardır . Olumlu işler yaparsan olumlu karşılık alınır . Olumsuz işlerin peşinde koşulursa da sonuç olumsuz olur . İşleyen demir ışıldar derken de çalışan insanın paslanmayacağı ve sonuçta  parlayacağı ve ilerleyebileceği vurgulanmak  istenmiştir .

Amacı olan insanlar  o amacı gerçekleştirmek için çalışmak zorundadırlar . Yani devamlı işi ile meşgul olmalıdırlar ki işinde ilerlesin ve uzman bir kimse haline gelsin . Tıpkı demir gibi . Demiri ne kadar çok işlerseniz o kadar çok parlar ve daha kaliteli hale gelir , işlemezseniz ise parlaklığı git gide söner ve en sonunda körelir . Çalışkan, üretken insanda çalışıp yoluna devam ederse daha da bilgili olur, alanında uzmanlaşır ve tanınmış kişi haline  gelir. Çalışmayıp  bildikleri ile yetinen  insanlar ise günden güne solar ve o olan bilgileri de zamanla unutur ve körelir . Bundan dolayı hayatta hiç durmadan çalışmak ve ilerlemek gerekir ki daha da parlak bir kariyeriniz ve geleceğiniz olsun . Dünya var oldukça, yaşam devam ettiği sürece çalışmaktan vazgeçmemelidir insanoğlu. Çünkü insan çalışarak daha da faydalı bir birey olur ve çevresini de bu faydası ile ödüllendirir.


Buradan da çıkarılacak olan temel düşünce şudur : Her zaman üretkenliğimizi kaybetmeden, bilinenlerle yetinmeden, bilgi açlığı içinde olunmaya devam edilmelidir. Çalışan kazanır sözünü kulağımıza küpe etmeli ve hep parlamak ve  çevremizi de daha da parlatmak için durmak yok yola devam sözü ile kendimizi ilerletmeliyiz.

15 yorum:

Deneme