Kan Bağışı Neden Önemlidir Konusu İle İlgili Kompozisyon

Kan Bağışı Neden Önemlidir Konulu Kompozisyon

Bir insanın hayatını kurtarmak bir insanlığı gibi kurtarmaktır . İnsanların hayatını kurtarmanın yollarından  birisi de kan bağışı yapmaktır . Kişinin hem kendi için faydalı hem de  yardım ettiği hasta için faydalıdır. Kendisi için faydalıdır çünkü vücuttaki kan yenilenir kişi daha zinde ve daha sağlıklı olur. Kan verirse bir hayatı kurtarmış olur ve büyük bir sevaba girer.

Kan bağışında bulunmak çok önemlidir. Çünkü hayatını kaybetmek üzere olan bir gence ya da  kaza yapmış ve birçok kan kaybetmiş hamile anneye yardım ederek onların ve bebeğinin canlarını kurtarmış olursunuz . Doğmamış bebeğin bile yaşaması size bağlı olabilir. Bunun için öğretmenler kan bağışı için çocukları bilinçlendirmeli, aileler ile ve diğer kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde hareket edilmelidir.  Kişinin herhangi bir sağlık problemi yoksa  altı ayda bir düzenli şekilde kan verirse vücudu yeni kan üretir bu da insan sağlığı için çok faydalı olur. Kişi kan verdiği zaman kalp krizi riski azalır, kandaki fazla olan yağ oranı düşer, baş ağrısı ve stres gibi sorunların çözülmesinde faydalı olur. Bunun için düzenli olarak Kızılay'a gidip kan vermeliyiz. Kan bağışında empati duygusunun olması çok önemlidir.  Çünkü aynı kötü durumlar senin de başına gelebilir ve sen de bir kana ihtiyaç duyabilirsin. Her damla kan bir can demektir.


Bundan dolayı toplum olarak kan verme bilincini çocuklarımıza aşılamalıyız ve  belirli aralıklar ile kan bağışlamayı ihmal etmemeliyiz. Verdiğin her damla kan bir hayat bulacaktır ve seni de  zinde tutacaktır.  Her bağış yeni bir hayat demektir.  

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme