Atatürk'ün Çizdiği Doğru Yoldan İlerlemeliyiz Konulu Kompozisyon

Atatürk'ün Çizdiği Doğru Yoldan İlerlemeliyiz Konulu Kompozisyon

Ulu önder Gazi Mustafa Kemal vatanına ve milletine faydalı işler yapmış, ülkesini ve milletini daha ileriye götürmek için gerektiği zaman savaşmış, gerektiği zaman antlaşmalar imzalamış, gerektiği zaman bu uğurda canını feda etmeye hazır olmuş bir lider, aynı zamanda iyi bir öğretmen, asker, bilim adamıdır.  O ülkesinin kurtuluşu için Kurtuluş Savaşını başarı ile yönetmiş ve bağımsızlığımızın elde gitmemesini sağlamış, bizi başka ülkelerin manda ve himayesine sokmadan özgürce yaşamamızı sağlayan nitelikli, eşsiz bir liderimizdir . Şu anda da  özgür bir şekilde yaşıyorsak bunu Mustafa  Kemal ve onun askerlerine borçluyuz.

Mustafa Kemal'in değerlerine sahip çıkmalı ve onun gittiği yoldan ilerlemeye devam etmeliyiz.  Onun isteği fertlerinin bilim ve fenle uğraşması, cumhuriyetimize sahip çıkılması ve onu sonuna kadar koruyabilmemizdir.   Atatürk o kadar zeki bir liderdi ki bir çok  başarılı işler yapmıştır.  Çeşitli kitaplar yazmış yazar bir kişiliği de vardır aynı zamanda .  Ülkemize getirdiği ilke ve inkılapları benimsemeli ve onları yaşatmaya devam etmeliyiz.  Sözde Atatürkçü olmamalı onun gittiği yoldan gitmeliyiz. Bilim ve ilimle yoğrulmalıyız.  Deney ve gözlem yaparak bilimsel araştırmalar yapmalıyız. Milli birlik ve beraberliğimizi korumalı yabancı güçlerin ülkemizi bölmesine ve ülkemizi karıştırmasına izin vermemeliyiz.   Parti ayrımı yapmadan bir bütünlük içinde yaşamalı ve birbirimizin düşüncelerine saygı duymalıyız.


Bizim için  canlarını feda eden askerlerimize layık olmalıyız.  Atatürk'ün çizdiği ilim yolundan gitmeliyiz.  Kahvehanelerde değil  labaratuvarlarda  sabahlamalıyız. Farklı diller öğrenmeliyiz. Geçmişimizi iyi analiz etmeliyiz.  Türk Dilinin dünya dilleri ar olmasını sağlamalı bunun için çok çalışmalıyız . Ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarmalıyız ve Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerine sahip çıkmalı ve onları yaşatmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme