Eğitimin ve Öğretmenin Hayatımızdaki Gerekliliği İle İlgili Kompozisyon

Eğitimin ve Öğretmenin  Hayatımızdaki Gerekliliği İle İlgili Kompozisyon

Eğitim ve   öğretmenlik  birbirleri ile yakın kavramlardır. Eğitim yoluyla insanlar bilgi ve beceri sahibi olur, bu kazandığı bilgi ve becerileri hayatında işe yarar hale getirir. İnsanları eğitimi sunan onlara , bilgiyi öğreten kişi ise öğretmenlerdir. Çünkü öğretmenler olmadan eğitim olmaz.

Eğitim ve öğrenim görme insanın aydın bir kimse olması için çok gereklidir.  Eğitim yolu ile insan değişir, gelişir, olaylara tek bir açıdan değil farklı açılardan bakmasını bilir. Öğretmenler eğitim sayesinde toplumundaki fertleri yetiştirir, onları hayata hazır hale getirir ve onların kendini gerçekleştirmesine yardımcı olur. Eğitim ailede başlar ama bunu devam ettirecek olan da okuldur. Okuldaki öğretmenler sayesinde birey eğitimini tamamlar ve kültürlü bir insan olarak yetişir. Öğretmen eğitim yolu ile öğrencilere öğrenmeyi öğretir.  Onları gerçek yaşama hazırlar. Öğrencilerinin her sorunlarında yanında olurlar ve onları eğitirler.  Bir toplumun aydın olmasında en büyük görev  eğitimcilere yani değerli öğretmenlere düşmektedir.  Bundan dolayı öğretmenler  mesleğinin gereklerini yerine getirebilmeli, alanında uzman olmalı ve hiç durmadan kendini geliştirebilmelidir.  Kendini geliştiren öğretmen de eğitim yolu ile öğrencilerine faydalı olan nitelikli bir birey olmalıdır.  Öğrenciler güler yüzlü, bilgili, etkili anlatımı olan öğretmenleri sever  ve bu öğretmenlerin anlattığı konuları can kulağı ile dinler.  Öğretmen demek anne baba, kardeş abla abi demektir.  Bundan dolayı onların değerlerini bilmeliyiz.


Eğitimin ve öğretmenlerin olmadığı bir millet gelişime değişime kapalıdır.  Orada yetişen çocukların geleceği parlak değil sönük olur.  Bundan dolayı öğretmenlerin değerini bilmeli ve onları baş tacımız yapmalıyız.  Çünkü bir milleti aydınlığa götüren, ilim ve fen yolunda ilerlemesini sağlayan, vatana hayırlı evlatlar yetiştiren  değerdir  öğretmenlerimiz.  Şimdiden bütün değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor hepsine şükranlarımı  Siz yeryüzünün en muhteşem ve en  güzel varlıklarısınız. Saygılarımla. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme