Sosyal Medya Bağımlılığı İle İlgili Kompozisyon

Sosyal Medya Bağımlılığı İle İlgili Kompozisyon

Sosyal Medya: Kişilerin internet üzerinden birbirleri ile yaptıkları diyalog ve paylaşımların tümüdür . Günümüzde teknoloji hızla ilerlediği için sosyal medya kullanımı da hızla ilerlemiştir. Sosyal medya insanlar için hem  faydalı hem zararlıdır. Fakat bunun faydalı ya da zararlı olması kişinin isteğine bağlıdır.

Artık çevremize baktığımızda hemen hemen herkesin sosyal medyayı kullandığına şahit oluruz. En küçüğünden en büyüğüne kadar herkesin elinde cep telefonu, bilgisayar, tablet vs. bulunmaktadır.  Fakat bunları kullanırken de bilinçli tüketici olmak gerekir. Aşırısı hem sağlımıza zararlıdır hem de insanlar ile olan iletişimimizi zayıflatmaktadır. Amacımız dışında sosyal medyayı fazla kullanmamalıyız. Küçük çocukları belli bir yaşa gelene kadar cep telefonu vermemeliyiz . Televizyon da çok sınırlı şekilde izletilmelidir . Çünkü çocukların bu işlerle fazla meşgul olması otizmi tetikler. Otizm olan çocukta çevresi ile bütün ilişkisi kesilir. Bu basit bir örnek bunları daha da çoğaltabiliriz.


 Her şeyin çoğu zarar azı karardır sözünden hareket ederek  sosyal medyayı bilinçli şekilde kullanmalıyız . Sağlımızı bozmamak için ve insanlar ile etkileşimimizin artmasını istiyorsanız bilinçli tüketici olmalısınız.  Çünkü aşırı sosyal bağımlılık insanın sinir sistemlerine kadar etki etmektedir. Onun yerine daha çok kitap okumalı sevdiklerimiz ile daha çok vakit geçirmeliyiz.

4 yorum:

Deneme