Vatan Sevgisi Konulu Kompozisyon Örneği

Vatan Sevgisi Konulu Kompozisyon Örneği

Vatan insanın doğup büyüdüğü bir milletin egemen olarak yaşadığı ve onun uğrunda canını feda edebileceği toprak parçasıdır. Vatan bir milleti ayakta tutan, milli birlik ve beraberliği sağlayan önemli bir güçtür. Vatan sevgisi paha biçilemez bir sevgidir. Vatan  insanı için sudur, havadır, yaşayabilme sebebidir.

İnsanın yaşamındaki en önemli değerlerinden bir tanesi ve hatta en önemlisi vatanıdır. Vatanını seven  kişi vatanı için çok çalışır. Onun uğrunda canını bile feda etmeye hazırdır. Hiçbir sevgi vatan sevgisinin yerini tutamaz.  Örneğin Kurtuluş Savaşı sırasında binlerce askerimiz  ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk vatanı ve milleti için her şeyi yapmıştır. Bu uğurda her şeyi yapmışlardır. Çünkü söz konusu vatansa gerisi teferruattır demiştir Ulu Önderimiz. Diğer bir Örnek ise ;15 Temmuz 2016 darbe gecesinde yaşananların sonucunda bir çok kahramanımız şehit olmuştur, bir çok kahramanımız da gazi olmuştur.Vatan denilince gözlerini kırmadan sokaklara korkusuzca çıkmış ve ne yazık ki hain kurşunların hedefi olmuştur. İşte bu insanlar vatanı için hayata veda etmişlerdir.


 Buradan çıkarılacak olan ise şudur: Milletleri ayakta tutan en önemli etken vatan sevgisidir. Vatanımıza ve milletimize sahip çıkmalıyız. En zor zamanlarda bile Milli birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. Dış güçlerin bizi parçalayıp bölmesine asla izin vermemeliyiz. Bunun için vatanımızın kıymetini çok ama çok iyi bilmeliyiz.

2 yorum:

Deneme