Bu Yılki Hedeflerim Adlı Kompozisyon

Bu Yılki Hedeflerim Adlı Kompozisyon

Hedef;  Belirli bir amaca ulaşma çabasıdır. Bu yılki hedeflerim ise şunlardır: Yeni bir yaşa girdim ve sınıf olarak da bir üst basamağa yükseldim. Artık gün geçtikçe daha da büyümekteyim. Ve bir çok hedeflerim oluşmakta. Daha çok çalışmam gerekiyor. Bunun için yeteri kadar zaman harcamalıyım. Etrafıma faydalı işler yapmalıyım.

İnsanlar amacına ulaşmak için çok farklı şeyler yaparlar. Bende bu yıl daha mantıklı düşünmeye ve gelecekte başarılı bir insan olabilmek için derslerime çalışacağım. Ödevlerimi zamanında bitireceğim. Kitap okumaya daha çok zaman ayıracağım. Boş zamanlarımda bulmaca çözeceğim ve arkadaşlarımla öğretmenin verdiği  etkinlikleri uygulayacağım. Oyun oynamayı ve kendime zaman ayırmayı ihmal etmeyeceğim. Çevremdeki yaşlı insanlara yardım edeceğim. Engelli arkadaşım varsa onun ödevine de yardımcı olacağım. Annemi ve babamı daha çok mutlu edeceğim. İlerde mutlu olabilmek için zamanın kıymetini bilerek istediğim mesleğe hazırlanacağım.

Hedeflerimi iyi belirleyeceğim. Mantıklı hedefler peşinde koşacağım ve bunları hayata geçireceğim. Ve her şeyden önemlisi bu yıl değil hayatım boyunca iyi bir insan olmaya gayret göstereceğim. Çünkü biliyorum ki iyi ve akıllı bir insanın yapamayacağı iş yoktur yeter ki istesin. Hedeflerinizi gerçekleştirmeniz dileğiyle...

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme