10 Kasım İle İlgili Kompozisyon Örneği

10 Kasım İle İlgili Kompozisyon Örneği

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938 yılında hayata gözlerini yummuştur . Onun aramızdan ayrılışı ile yüz binler büyük bir hüzne boğulmuştur . Çünkü O  Türkiye Cumhuriyet'ini kuran önemli liderimizdir . Kurtuluş Savaşı sırasında vatanımızı düşman işgalinden kurtarmak için, bağımsızlığımızı kaybetmemek için  mehmetçiklerimiz ile birlikte büyük mücadelelere girmiştir .

Her  10 Kasım'da yüz binlerce kişi Anıtkabir' giderek onu ziyaret eder ve onu hiç unutmayacağını ona iletirler . Ulu Önderimiz çok değerli bir şahsiyettir . Onun  vasiyetlerini yerine getirmeliyiz . Vatanını çok seven Mustafa Kemal  hep gençliğe çalışmasını söylemiş ve Türk Gençliğine en büyük hediyesi olan Cumhuriyet'i ilan etmiştir . O hem öğretmen , hem asker , hem ilim adamı , hem de fikir adamıdır .  Atatürk mükemmel bir zekaya sahiptir . Onun bize hediye ettiklerine sahip çıkmalıyız . Onun ilke ve inkılapları doğrultusunda hareket etmeliyiz . Ulu Önder'e sevgimizi boş laflar ile değil çalışarak , ilerleyerek göstermeliyiz . Kahvehanelerde değil  labaratuvarlarda  sabahlamalıyız.

 Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal'i yaşatmak için onun getirdiği yenilikleri korumalıyız . Başka ülkelerin mandasında olmamak için çok çalışmalı ve ülkemizi çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarmalıyız . Bağımsızlığımızdan ve milli hakimiyetten asla ödün vermemeliyiz . Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, laiklik, devletçilik, milliyetçilik ilkelerini benimsemeli ve hayatımızda bu ilkeleri yaşatmalıyız .  Ulu Önderimiz yüzyılda bir gelen  değerli liderimizdir . Seni sevgi, saygı, gurur ve onurla anıyoruz yüce insan . Işıklar içinde yatman dileğiyle ....

1 yorum:

Deneme