El Elden Üstündür Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Atasözünün Anlamı :
 Bir konuda ne kadar ilerlersek ilerleyelim mükemmele ulaşamayız. Bu yüzden kendimizi en iyi olarak görmeden bu alanda yardım alabileceğim insanlardan yararlanmalıyız.
 Atasözü ile İlgili Kompozisyon Örneği :
       Her birimiz çeşitli yeteneklerimizle varlık gösteririz. Kimimiz iyi resim yapar, kimimiz iyi şarkı söyler, kimimiz ise çok iyi futbol oynar. Kendimizi çok başarılı ve güçlü hissettiğimiz bir ya da birkaç alan mutlaka vardır.
      Çok başarılı olduğumuz bir alanda kendimizi en iyi olarak kabul edersek ilerlememiz çok zor olabilir. Çünkü ben oldum, mükemmelim artık diyen kişi gelişiminin önüne seti kendi elleri ile çekmiş demektir. Her zaman bizden daha başarılılar olabileceğini unutmamalıyız. Böyle düşündüğümüz zaman başkalarının deneyimlerinden ve bilgilerinden de faydalanabiliriz. Bir insan en bilgili olarak kendini gördüğü taktirde başkalarının bilgisinden yararlanma ihtiyacı hissetmez. Çünkü kendini mükemmel görmek aynı zamanda kibire de yol açar ve artık o kişi başkalarını aşağı görmeye başlar.
       Bilgi sürekli değişen ve ilerleyen bir kavramdır. Bu yüzden sürekli kendimizi güncel tutmamız gerekir. Her şeyi ben bilirim mantığıyla hareket etmemek ve başkalarının bilgi birikiminden de faydalanmak gerekir. Hiçbir insan mükemmel değildir. Mutlaka eksik olduğumuz alanlar vardır. Bu alanları belirlemek ve bu alanlarda bizden üstün insanlardan yararlanmak gerekir.
      "El elden üstündür" atasözü ne kadar bilgili olsak da bizden daha bilgili olanlar olabileceğini aklımızdan çıkarmamamızı ve kendimizi sürekli geliştirmek için çaba sarf etmemizi öğütler. Aksi taktirde olduğumuz yerde kalırız. 

1 yorum:

Deneme