Tek Kanatla Kuş Uçmaz

     "Tek kanatla kuş uçmaz" atasözü insanların yalnız başına başarılı olamayacağını, insanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiği zaman büyük başarılar kazanabileceği anlamına gelir.

     Başarı hiçbir zaman yalnız başına kazanılamaz. Kimse tek başına büyük işler başaramaz. Yardımlaşma ve dayanışma içerisinde hareket ettiğimiz zaman alışılamaz zannedilen zorlukların üstesinden gelebilir. Düşününsene ortada kaldırıması gereken yüz kiloluk bir yük olsun. Bunu bir insanın tek başına kaldırması çok zordur. Ama bu işi yapmaya karar vermiş üç dört kişi bir araya gelirse herkes bir ucundan tutar ve kaldırılamaz zannedilen bu ağırlık kolayca kaldırılır.

     Başarılı işler bir ekip elinden çıkar. Herkes işin bir yönünü ele alır ve çözerse sorun kolaylıkla çözülmüş olur. Bir insanın her işten anlaması mümkün olmadığı gibi bir işin her aşamasından da aynı oranda anlaması mümkün değildir. Bu yüzden hepimiz bir araya gelmeli ve birbirimizin eksiklerini telafi etmeliyiz. "Tek kanatla kuş uçmaz" atasözü de bizlere birlik ve beraberliğin önemini anlatan güzel atasözlerimizden biridir.

Birlik Beraberlik İle İlgili Atasözleri ve Anlamları

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme