Okulun Hayatımızdaki Yeri ve Önemi

     Öğrendiklerimizin bir kısmını ailemizden, çevremizden ve arkadaşlarımızdan kazanırız. Önemli bir kısmını ise öğrenim gördüğümüz okullarda kazanırız. İnsanların öğrendikleri bilgilerin büyük bir kısmı okul yıllarına aittir.

     Okul insanların hem yeni bilgiler kazanmasını hem de güzel ve uzun arkadaşlıklar kurmasını sağlar. Şöyle bir geçmiş yıllara dönüp baktığımızda okul sayesinde kurmuş olduğumuz büyük arkadaşlıklarla karşılaşırız. Okulda tanıştığımız nice arkadaşlarla okul bittikten sonra da uzun süreli dostluklarımız devam eder.

      Okulun bir diğer önemli işlevi de bizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmasıdır. Okula gitmeyen çocuklar ve gençler sokağın birçok tehlikesiyle yüz yüze kalmaktadır. Sigara, uyuşturucu vb. kötü alışkanlıklar okulu bırakmış ya da okudan uzak kalmış gençleri kıskacına almak için beklemektedir. Bu yüzden okulların kıymetini bu açıdan da iyi değerlendirmemiz gerekir.

      Okullarda öğrencilerin sadece Türkçe, matematik, fen vb. derslerdeki başarısı artırılmaz. Aynı zamanda insana ve diğer tüm varlıklara sevgi-saygı, vatana millete bağlılık gibi yüce duyguları da öğreniriz. Okullar uzman öğretmenler sayesinde bize doğru bilgilerin aktarılmasını sağlar. Aksi taktirde art niyetli insanlar tarafından eğitilen insanlar yanlış yollara sapabilir.

1 yorum:

Deneme