Güzellik Nedir ?

     Kimine göre içten bir gülümseme,  kimine göre bir çift ela göz ve keman kaşlar, kimine göre kendini yanında rahat hissettiği kişi, gönlü yüce insanlara göre de yaratılmış her şey güzeldir.

Güzelliğin tanımı ve mahiyeti herhalde dünyada ne kadar insan varsa o kadardır. Herkes kendine göre bir güzellik tanımı yapar. Kimisi güzelliği dış görünüşte arar, kimisi içinse ruhların kaynaşmasıdır güzellik. Tabi sadece bir insanı tanımlarken kullanmayı güzel kelimesini, etrafımızı kuşatan tüm canlı ve cansız varlıklarda da güzelliği ararız.

İnsanlar etraflarında her zaman gönlü güzel, yüzü güzel, davranışları güzel insanları arar. İnsan yaşamı bir nevi güzeli arama çabasıdır. Herkes ister maddi isterse manevi manada çevresini saran her şeyin güzel olmasını ister. Oturduğu evden, giydiği elbiseye, izlediği programdan dinlediği müziğe kadar her şey de güzellik arayışı içerisindeyiz.



İnsanlar olarak hepimiz güzeli arıyoruz ama bazen dış dünyaya bakmaktan kendimizi unutuyoruz. Hepimiz güzeli aradığımız gibi kendi dünyamızı da güzelleştirmek içim uğraşmalıyız. Hem iç dünyamızı hem dış görünüşümüzü güzelleştirmek en güzelidir.

Güzellik tanım olarak bir kalıba sokulamaz. Herkesin kendi gönül dünyasından süzülen ışık farklıdır. Leyla kara kuru bir kız sen bunun nesine aşık oldun diyenlere Mecnun'un siz onu bir de benim gözümle görün dediği gibi güzellik hepimiz için farklı anlamlar ifade eder.

2 yorum:

  1. Teşekkürler güzel ama biraz da bilgi olabilir di

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler güzel paylaşım

    YanıtlaSil

Deneme