Zamanlama bir işin yapılması için en uygun zamanı beklemek olarak tanımlanabilir. Bir işi yaparken istenilen sonuca ulaşabilmek için birçok faktörün olgunlaşması gerekir. İşte bütün faktörlerin en uygun olacağı anı bekleyip bu an geldiğinde de harekete geçmek zamanlama olarak tanımlanabilir.
Hayvanlar alemi ile ilgili belgesellerde birçok hayvanın avlanma şekillerine şahit olmuşsunuzdur. Avlarına saldırmadan önce saatlerce takip edenler vardır. Bir anda harekete geçmezler. Uzunca bir zaman takip ettikten sonra en uygun anı bulduklarında bir anda harekete geçer ve avlarına ulaşırlar.
Spor karşılaşmalarında da zamanlama kavramını sıkça duymuşsunuzdur. Mesela bir kalecinin üzerine gelen sert bir şuta yaptığı hamle şutun vurulduğu an, şiddeti, mesafesi vb. birçok etkene göre değişiklik göstermelidir. Hamlenin yapılması gereken anın bir saniye önce ya da sonra gerçekleşmesi kalecinin topu filelerde görmesiyle sonuçlanır. Bu örnekler zamanlamanın önemi ile ilgili önemli ipuçları vermektedir. Daha onlarca örnek verilebilir zamanlamanın önemi ile ilgili olarak.
Zaman başlı başına hayatımızın en değerli kavramlarından biridir. Bu zamanı en uygun şekilde kullanılabilmek demek olan zamanlama da aynı şekilde hayati bir öneme sahiptir. Bu yüzden hayatta zamanlamamız her zaman en iyi olmak zorundadır.
0 Comments:
Yorum Gönder
Deneme