Her İşte Bir Hayır Vardır !

     Bazen gerçekleşmedi diye çok üzüldüğümüz gelişmeler olduğu gibi bazen de gerçekleşmesine üzüldüğümüz olaylar yaşarız. Bazen otobüsü kaçırmak, bazen dışarıya çıkmak istememize rağmen çıkmamızı engelleyen bir olayın yaşanması gibi durumlar başımıza gelebilir.

     İstediğimiz bir şeyi elde edememek ya da planlarımız dışında yaşanan gelişmelerle karşılaşmak bizi çoğu zaman üzebilir. Böyle anlarda kendimizi kötü hissederiz. Ancak belki de bu durum bizi kötü bir olayla karşılaşmaktan alıkor ya da yeni ve daha faydalı bir durumun ortaya çıkmasına vesile olur. Örneğin bir adam son dakikada bir aksilik olduğu için ya da trafik yoğunluğu sebebiyle otobüsü kaçırır. Otobüsü kaçırdığı için vah tüh eder ama ertesi gün duyar ki yetişemediği otobüs kaza yapmıştır. Bu durum üzüldüğümüz şeylerin aslında bizi büyük bir beladan kurtarabileceğinin göstergesidir.



     Her işte bir hayır vardır sözünü kendine rehber edinen insanlar yaşadıkları karşısında hayata pozitif bakmayı bilir ve kaybetmiş gibi gördüğü şeylerin aslında kendisi için bir kazanç olabileceğine inanır. Mesela sevdiği insandan ayrılmış biri bunu çok büyük bir keder olarak görür ama yıllar sonra mutlu bir yuva kurduğunda geçmişte yaşadığı üzüntüyü tebessümle hatırlar.


     Bizim kötü gibi gördüğümüz olaylar sabrettiğimiz ve mutlaka daha iyi bir fırsat yakalayacağım diye düşündüğümüzde iyi neticeler verecektir. Bu yüzden hayata hep iyi yönden bakmak ve karanlığın aslında içinde aydınlığı barındırdığını düşünmek gerekir. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme