Azim

     İnsanın hayatında en önemli etkiye sahip özelliklerden biri azimdir . Azim ; kararlı olmak , bir işi yapabileceğine inanmak demektir .Azimli insanlar yenilgiyi defterlerinden silmişlerdir .

     Azim tabiri caizse çelikten bir iradeye sahip olmaktır . Pes etmeden başladığı işi kararlılıkla sonuca erdiren insanlar adeta bir azim abidesidir . Hayatta her şey bir emeğin sonucudur . Çalışmadan , çabalamadan , alın teri dökmeden hiçbir şey kazanılamaz . Azimli insan önüne çıkan engeller karşısında yılgınlığa düşmez , kolayca hedeflerinden vaz geçip bir köşeye çekilmez .

     Çalışkanlık azimli insanların en belirgin özelliğidir . Kendilerine belirledikleri hedeflere ulaşmak için karamsarlığa düşmeden , olumsuzluklardan bile fırsat çıkarmayı bilirler . Azim hayatımızın her aşamasında yanımızda olması gereken bir dosttur . Öyle bir dosttur ki hiçbir zaman bizim moralimizi bozmaz , her daim bizi cesaretlendirir . Onun dostluğu zor zamanlarda bile bizi gayrete getirmeye yeter .  Azim öyle bir dosttur ki her zaman bizim daha ileriye ulaşmamızı ister .


     Kısa ömrümüzde bizi başarıya ulaştırabilecek yegane özelliğimiz azmimizdir . Azmi olmayan insan dünya kadar malın mülkün mirasına da konsa kısa sürede sefalete düşer . çünkü hazıra dağlar dayanmaz . Azim yoksa bir adım ileriye gidemeyiz . Bu yüzden hayattan beklentileri olanların yapması gereken azimli bir biçimde çalışmak ve kendini geliştirmektir .

4 yorum:

  1. Çok güzel gerçekten çok teşekkür ederim insanlara bunu açıklamak çok zordu siz başarmışsınız

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Deneme