Altın Pas Tutmaz Atasözü İle İlgili Konuşma

 

Altın Pas Tutmaz Atasözü İle İlgili Konuşma

 

Dürüst, namuslu, onurlu kimseye hiç kimse çamur atamaz. Yani hiç kimse ona iftira atamaz. Çünkü o kişi hiçbir yanlış yapmamıştır. Hayatını onuru ile, namusu ile yaşamıştır. Bunun için de atalarımız “Altın pas tutmaz.” demiştir.

 

Sevgili Öğretmenim, değerli dinleyiciler

Dürüst ve onurlu insanlar dürüst ve onurlu oldukları için toplum tarafından çok sevilir. Bu kişiler ekmeğini taştan çıkaran, hayatını onuru için, namusu için yaşayan kimselerdir. Çalıp çırpmazlar ve ahlaksız olan hiçbir işte yer almazlar. Çünkü bunlar güvenilir kimselerdir. Çünkü bunlar gerçek anlamda güzel ahlaklı, saygı duyulacak büyük insanlardır. Kimi kendini bilmez, çıkarları tehlikeye düşen kimseler dürüst insanlara her türlü çamuru atarlar. Böyle yaparak o kişi ya kişilerin dürüstlüğüne, iyiliğine zarar vermek ve onların canını acıtmak isterler. Kötü niyetli kimselerin bu yaptığına kimse inanmaz. Çünkü altın asla pas tutmaz. Çünkü altın kendi değerini her zaman korur.

 

Dürüst insanlar da değerli şahsiyetler olduğu için her zaman  doğruluktan yana olurlar ve kötülüğe ve pisliğe asla bulaşmazlar. Onun için böyle kimselere zarar gelmez. Böyle kimselere iftira atanla ise toplumda kendi değerlerini yok ederler ve o insanlara da bir daha güvenilmez. Bu atasözünden anladıklarım ve anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme