Fazla Bilinmeyen 10 Atasözü ve Anlamları

 

Fazla Bilinmeyen 10 Atasözü ve Anlamları

 

1) Ziyan olan koyunun kuyruğu yağlı olur: İnsan, içinde bulunduğu durumun veya elinde olan fırsatın ne kadar değerli olduğunun farkına pek varmaz. Ancak onu kaybettikten sonra değerini anlar ama artık iş işten geçmiş olur.

 

2)Yüzüne bak da sütünü öyle sağ: İnsanın içi dışı birdir. İç güzelliği, dış güzelliğine yansıdığı gibi işine de yansır ve böylece işi de güzel olur. Böyle kimseler iş yapmak da iyi olur.

 

3) Yabancı kim, kör o: Bir yere gelen yabancı, orada satın alınacak şeylerin nerede bulunduğunu, nerede yemek yenilmesi gerektiğini, nerede kalınması gerektiğini, oradaki kişilerle nasıl bir ilişki içinde olması gerektiğini bilemez. Yani kör bir insan gibidir.

 

4)Taş atmakla deniz bulanmaz:  İyi niyetli, ahlaklı ve başarılı kimseye atılan iftira onun değerini azaltmaz.


 

5) Ona hatır, buna hatır, bana kahır: Herkesin derdi ile dertlenen kişinin en sonunda kendini üzüntü içinde bırakır. Dert sahibi olur.

 

6)  Köşe taşı köşede yakışır: Üstün nitelikli, bilgili, yetenekli kişi layık olduğu önemli bir işin başında bulunmalıdır.

 

7) Keskin kılıç kınını kesmez: Sert ve öfkeli kişinin onu destekleyenlere, yardım edenlere zararı olmaz.

 

8)  Kanaat gibi devlet olmaz: Aşırı hırs göstermeyip elindekiyle yetinen kişi sıkıntı çekmez.

 

9)  Kan kus, kızılcık şerbeti içtim de: Kişisel dertlerimizi içimizde saklamalı, başkalarının öğrenmesine meydan vermemeliyiz. Kötü olan durumumuzu iyi gibi göstermeye çalışmalıyız.

 

10)  Hıyarım var diyene tuz alıp seğirtme: Bilmediğin veya iyi anlamadığın bir iş için yaparım diye ortaya çıkma.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme