Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım O İş Bende Konulu Kompozisyon

 

Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım  O İş Bende Konulu Kompozisyon


Ülkemizde de artık ile uzay ile ilgili çalışmalar hız kazanmaya başlamıştır. Uzaya ilk giden Türk ise Alper Gezeravcı olmuştur. O hepimizin milli gururu olmuş ve hepimiz,  bizden biri uzaya gitti diye çok mutlu olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Artık sıra bende. Sıradaki astronot ben olmalıyım çünkü uzayın gizemlerini merak ediyorum. Uzayda yaşam varsa, varsa orada yaşayan uzaylılar nasıl bir gün geçiriyor tüm bunları merak ediyorum. 


Mars’ta yaşam olup olmadığını, orada yaşam olup olmadığına dair ne gibi ipuçları olduğunu oraya giderek bulmak istiyorum. İyi bir jet pilotu olup, iyi bir astronot olarak merak ettiğim   konuları öğrenmek için can atıyorum. Yerin üstünde bir yaşam olup olmadığını öğrenmeye çalışacağım ve bunun için de fizik kurallarını çok iyi öğreneceğim, derslerimde çok başarılı olacağım ve iyi bir pilot olarak, iyi bir bilim insanı olarak sıradaki astronot ben olacağım. Uzay istasyonundan  yaklaşık kırk altı dakikada bir Güneş’in doğuşunu ve batışını izlemek istiyorum. Venüs yıldızını görmek ve o yıldız hakkında daha ayrıntılı araştırma yapmak istiyorum. 


Gece olduğu zaman ışı ışıl olan gökyüzünü doyasıya seyretmek istiyorum. Günümüzde kullandığımız mikrodalga fırınlardan uzaktan kumandalara, kışın bizleri soğuktan koruyan ince ama etkili montlardan gözlüklerimizde ve telefon ekranlarımızda kullanılan çizilmez camlara kadar birçok teknoloji bu uzay çalışmaları sayesinde keşfediliyor ve kullanılıyor. Aynı zamanda insanlığın gökyüzüne olan merakı da giderilmiş oluyor. Uzay çalışmalarında geliştirilen teknolojilerle belki de ileride o filmlerde gördüğümüz uçan arabalar bile gerçek olabilir. 


Yer çekimsiz  ortamın insan vücudunda ne gibi değişikler yarattığını görmek için uzaya gitmek istiyorum. Bunu da dünya üzerinde sağlayamadığımız için ancak uzayda sağlayabiliyoruz. Bunun için uzaya gitmek istiyorum. Alper Gezeravcı’nın uzaydaki ilk sözü ise Mustafa Kemal Atatürk'ün “İstikbal göklerdedir.” sözü olmuştur.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme