Bir Elin Nesi Var , İki Elin Sesi Var Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Bir Elin Nesi Var , İki Elin Sesi Var Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsanlar kimi işleri tek başına kolaylıkla yaparken , kimi işleri ise  tek başına kolaylıkla yapamaz .  Çünkü bazı işler tek yapılır, bazı işler birlikte yapılır . Onun her şeyi ben biliyorum , kimseye ihtiyacım yok gibi havalara girmemeliyiz . İnsan olduğumuz için toplumdaki diğer insanlara muhtacız . 

Birlikte yapılan işler daha kısa sürede ve daha kolay yapılır . Örneğin; Ramazan Bayramı'nda annelerimizin misafirlere yaptığı yaprak sarması , sulu köfte , baklava gibi yemekler ve tatlılar meşakkat isteyen  hazırlıklardır . Bu durumda  komşulardan yardım istenmelidir ve işler daha  kolay sürede yapılmalıdır . Çünkü birlikten kuvvet doğar . Diğer bir örnek ise şunu verelim :  Çiftçi olan babanın  büyük bir elma bahçesi vardır . Olgunlaşan elmalar hasat zamanı toplanacaktır . Çiftçinin beş tane oğulları vardır . Beşi de olgunlaşan elmaları topladığı zaman  elmalar daha kısa sürede toplanacak , rüzgarda yerlere dökülmeyecek ve böylece kar elde edilecektir . Kardeşlerden sadece bir tanesi elmayı toplamaya çalışsa daha uzun zamanda toplayabilecek, esen rüzgarlarda elmalar yere düşecek ve  iş kısa sürede bitmeyecektir .

Bu yüzden her zaman birlik içinde hareket edilmelidir çünkü işler birlik ile daha iyi çözülür. Çünkü  ancak birlikten kuvvet doğar ve işlerimiz yoluna girebilir .

10 yorum:

Deneme