Alınteri İle İlgili Bilgilendirici Metin Yazınız.

 

Alınteri İle İlgili Bilgilendirici Metin Yazınız.

 

“En verimli yağmur alınteridir” der Cenap Şahabettin. Çünkü alınteri ile kazanılan para insanın kendi el emeği ile, beyin gücü ile kazandığı paradır. Çünkü alınteri ile kazanılan para kul hakkına girmeden, bir yerden rüşvet almadan, birinin adamı olmadan kazanılan paradır. Onun için de böyle kazanılan para gönül rahatlığı için harcanıp, gönül rahatlığı içinde yenebilir. Özelliklede bir bir babanın evine helalinden ekmek götürmesi, bir kömür işçisinin saatlerce yerin kaç altında kalması ve çocukları için, ailesi için oradaki kömür zehrine kendini feda etmesi bir alınteri örneğidir.

 

Bileğinin hakkı ile, alnının teri ile kazanılan para ne güzel paradır. Çünkü o parada dürüstlük vardır, onurlu olma vardır, dimdik bir duruş vardır, karakter vardır. Onuru ile hayatta kalabilen, alın teri ile kazandığı parayı ailesi için, muhtaç insanlar için harcayan kimselere değer vermeliyiz, onları sevmeli ve toplum içinde onları yüceltmeliyiz. Yüce Allah da alın teri ile para kazanan, helalinden kazanan kullarını sever ve onlara sevap yazar. “En hayırlı ve tatlı kazanç insanın el emeği göz nuru alın teri ile kazandığı rızıktır." der alemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Sevgili Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa.

 

 Onun için toplum içinde insanları alınteri ile çalışmaya yönlendirmeliyiz. Hırsızlıkla, rüşvetle, hak yemekle kazanılan para helal değildir ve kişiye de faydası dokunmaz. Bunun için her zaman alınterimizi dökmeli ve kendimize karşı dürüst olmak için hayat boyunca helalinden kazanmaya çalışmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme